RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Send skatteletten i retur, Kolberg

Sist oppdatert:
Erna Solberg ber Martin Kolberg gi tilbake det han fikk som skattelette under de borgerlige.

På Arbeiderpartiets landsmøte lørdag beskyldte partisekretær Martin Kolberg høyrepartiene for å bedrive et systematisk dobbeltspill.

Kolberg hevdet at Høyre-leder Erna Solberg sultefôret kommunene under sin tid som kommunalminister, og at det er tydelig at kommunene setter pris på de ekstra bevilgningene fra den rødgrønne regjeringen.

- Ingen Høyre-ordfører eller Frp-ordfører har sendt tilbake noen av de 13 milliardene som kommunene har fått ekstra under de rødgrønne, sa han.

Les også:

I strupen på Erna og Siv

Alt om Ap-landsmøtet

Overfor Nettavisen ber Erna Solberg Aps partisekretær om å slutte å tulle.

- Hvor mange Ap-velgere har sendt skattelettelsene fra den borgerlige regjeringen i retur? Martin Kolberg burde i hvert fall gjøre dette når han argumenterer på denne måten, sier Høyre-lederen.

- Greit med ytre fiende
Også Frp fikk gjennomgå av Martin Kolberg på landsmøtet i dag. Partiformann Siv Jensen fnyser av kritikken.

- Det er på tide at Martin Kolberg begynner å ta Fremskrittspartiet seriøst. Men jeg skjønner at det er greit å ha en fiende å samle seg om når man har problemer med å snakke om sin egen politikk, sier Jensen til Nettavisen.

Under diskusjonen om det kommende kommunevalget varslet Kolberg at kampen mot Frp blir sentral for Ap i valgkampen.

- Vi kan ikke godta en politisk kultur der det er greit å skifte standpunkt fra øyeblikk til øyeblikk, sa han til møtet, og trakk fram Frps støtte til statsminister Jens Stoltenbergs klimapolitikk etter at partiet alltid har vært motstandere av Kyoto-avtalen.

- For CO2-kutt
Siv Jensen stiller seg uforstående til kritikken.

- Frps politikk ligger fast, og i den grad den endres er det gjennom vedtak på landsmøtet. Vi har alltid vært mot Kyoto-avtalen, og er det fortsatt. Men det betyr jo ikke at vi er for CO2-utslipp, sier Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere