RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Senterpartiet frir til bygdedyret

Sist oppdatert:
Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring mener Senterpartiet frir til bygdedyret nå som de endrer standpunkt og sier nei til homoadopsjon.

- I Senterpartiets nye programforslag har partiet snudd på helen i spørsmålet om homofil adopsjon. Hvis dette programforslaget blir vedtatt på landsmøtet til Senterpartiet fortjener de et valgresultat godt under sperregrensa, uttaler leder Jon Reidar Øyan i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) og Guro Sibeko i Foreningen for partnerskapsbarn, i en pressemelding.

I dagens partiprogram erklærer Senterpartiet at de vil homofile skal kunne vurderes som adoptivforeldre på lik linje med heterofile. I tillegg går de inn for en kjønnsnøytral ekteskapslov. Men i det siste forslaget til nytt partiprogram, som gikk i trykken rett før helgen, er begge disse punktene fjernet.

- Partiets politikere lar med et slikt program alle de barna som i dag lever med homofile foreldre og alle barna som kunne fått et godt hjem i homofile familier seile sin egen sjø i håp om å kapre velgere fra det bruneste slammet i befolkningen, hevder Øyan og Sibeko.

De påpeker at distrikts-Norge trenger nytenkning, kreativitet og gründerånd.

- Fremtidas bygder må være åpne og inkluderende steder å bo for alle, ellers vil de ikke kunne tiltrekke seg de ressursene de trenger for å overleve. Senterpartiets kuvending motarbeider en slik utvikling og er derfor ikke bare homo- og barnefiendtlig, den er også bygdefiendtlig mener Øyan og Sibeko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere