*Nettavisen* Nyheter.

- Senterpartiet frir til bygdedyret

Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring mener Senterpartiet frir til bygdedyret nå som de endrer standpunkt og sier nei til homoadopsjon.

31.01.05 09:06

- I Senterpartiets nye programforslag har partiet snudd på helen i spørsmålet om homofil adopsjon. Hvis dette programforslaget blir vedtatt på landsmøtet til Senterpartiet fortjener de et valgresultat godt under sperregrensa, uttaler leder Jon Reidar Øyan i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) og Guro Sibeko i Foreningen for partnerskapsbarn, i en pressemelding.

I dagens partiprogram erklærer Senterpartiet at de vil homofile skal kunne vurderes som adoptivforeldre på lik linje med heterofile. I tillegg går de inn for en kjønnsnøytral ekteskapslov. Men i det siste forslaget til nytt partiprogram, som gikk i trykken rett før helgen, er begge disse punktene fjernet.

- Partiets politikere lar med et slikt program alle de barna som i dag lever med homofile foreldre og alle barna som kunne fått et godt hjem i homofile familier seile sin egen sjø i håp om å kapre velgere fra det bruneste slammet i befolkningen, hevder Øyan og Sibeko.

De påpeker at distrikts-Norge trenger nytenkning, kreativitet og gründerånd.

- Fremtidas bygder må være åpne og inkluderende steder å bo for alle, ellers vil de ikke kunne tiltrekke seg de ressursene de trenger for å overleve. Senterpartiets kuvending motarbeider en slik utvikling og er derfor ikke bare homo- og barnefiendtlig, den er også bygdefiendtlig mener Øyan og Sibeko.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.