RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ser fram til et nært samarbeid

LO-leder Gerd-Liv Valla er svært godt fornøyd med de rødgrønnes regjeringserklæring. Nå ser hun fram til nært samarbeid mellom LO og regjeringen.

- Den nye regjeringen forplikter seg til å reversere svekkelsene i arbeidsmiljøloven og tjenestemannsloven, rette opp kuttene i ledighetstrygden, sikre full lønn under sykdom og doble fagforeningsfradraget, jubler LO-lederen.

I en presssemelding skriver Valla at den nye regjeringen tar LOs jobb nr. 1, arbeid til alle, på alvor.

- Det er spesielt gledelig at de følger opp LOs forslag om en egen ungdomsgaranti. De vil forsvare grunnleggende faglige rettigheter, og anerkjenner betydningen av et godt samarbeid med partene i arbeidslivet, sier LO-leder Gerd-Liv Valla som også roser regjeringens satsing på en styrket kommuneøkonomi og at de sier klart nei til privatisering av offentlige oppgaver.

LO-lederen framhever også at erklæringen inneholder mye god likestillingspolitikk. De vil blant annet likestille skift og turnus, følge opp retten for deltidsansatte til å utvide sin stilling ved nyansettelser og utvidelse av foreldrepermisjon. LO ser fram til å samarbeide om et mer likestilt Norge.

- LO er svært fornøyd med helheten i plattformen og ser fram til et nært politisk samarbeid med den nye regjeringen, sier Valla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere