RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Si unnskyld, Siv og Charlotte!

Foto: Ingvild Jensen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Siv Jensen og Charlotte Finnesand skylder titusenvis av mennesker en oppriktig unnskyldning, mener Krf-politiker Bjørg Tørresdal.

«Behovet for å bevisst sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på», skrev Frp-politiker Charlotte B. Finnesand i sitt leserinnlegg på trykk i Stavanger Aftenblad lørdag.

- Det er rom for alle mennesker i vårt samfunn, og en slik krenkende uttalelse rammer titusenvis av mennesker, sier den sterkt provoserte Krf-politikeren på telefon til Nettavisen.

Nettavisen var i kontakt med Siv Jensen mandag formiddag, men hun ønsket ikke å kommentere saken.

Triste saker
Tørresdal mener først og fremst at dette leserinnlegget er trist.

- Dette er et utspill vi ikke kan vedkjenne oss i norsk politikk.

Hun mener også at både skribenten og hennes partilederer må på banen for å unnskylde dette utspillet.

- Om det hadde vært en ubetenksom uttalelse er det en ting, men et fullstendig gjennomtenkt leserinnlegg - det er skremmende.

Listekandidat
- Vi tar fullstendig avstand fra utspillet til Finnesand. Hennes synspunkt representerer det stikk motsatte av hva Frp mener om saken. For oss er alle mennesker like mye verdt, sier Frp-politiker og leder av Stortingets helsekomite, Harald Tom Nesvik.

Tørresdal mener det ikke holder å si at dette ikke er forenlig med Frps politikk.

- Finnesand er en listekandidat, og derfor må partiet hennes reagere. Politikk er verdier, og dette verdisynet er helt grusomt.

KrF mener det må være rom for alle mennesker i samfunnet, og at argumentet om samfunnsøkonomi faller på sin egen urimelighet.

- Det er som å si at vi ikke skal redde folk fra trafikkulykker fordi det er for dyrt.

Ikke et argument
Finnestrand hevder nå at innlegget hennes er et innlegg i debatten om selvbestemt abort.

«Alle kvinner skal kunne velge bort et barn som ikke er friskt, og at man ikke skal se ned på de kvinnene som tar dette valget».

- Dette er alt annet enn et innlegg for selvbestemt abort. Det er hinsides krenkende utspill som må unnskyldes og dementeres snarest, gjentar Bjørg Tørresdal ovenfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere