RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
 GARDERMOEN: FrP-leder Siv Jensen snakker med nestleder Per Sandberg (t.v.) under Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Gardermoen fredag.
 GARDERMOEN: FrP-leder Siv Jensen snakker med nestleder Per Sandberg (t.v.) under Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Gardermoen fredag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

- Skal ha makten i 50 år

Sist oppdatert:
Målet er å beholde makten like lenge som Arbeiderpartiet etter andre verdenskrig.

Frp har potensial til å nå 26-27 prosents oppslutning, mener nestleder Per Sandberg. Målet er å beholde makten like lenge som Arbeiderpartiet etter andre verdenskrig.

Med glødende engasjement og «utestemme» fyrte nestlederen lørdag morgen opp entusiasmen blant de 219 delegatene på Frps landsmøte. Under overskriften «Veien mot kommunevalget 2015» oppfordret Sandberg de tillitsvalgte, de som skal inn i styre og stell i lokalpolitikken, til allerede mandag å begynne den lange valgkampen.

– Dere går til valg på Frps program, slik det ble vedtatt i fjor. Ha det klinkende klart. Dere har masse handlingsrom og skal ikke være bundet av at Frp i regjering må ta andre hensyn. Dere er ikke satt sjakk matt av at vi styrer med Høyre og har en samarbeidsavtale med Venstre og Frp, hamret Sandberg.

Trøndersk iver
Nestlederen hadde så mye på hjertet at ordene tidvis stokket seg i ren iver, men budskapet var klart nok: Dere skal være trygge på at det er noen der inne i regjeringen som ser og hører dere, og som tar styring. Frp har kassa full av verktøy og skal levere. Partiet har ambisjon om å sitte lenge.

Og for virkelig å understreke hva han mente med «lenge», viste Sandberg til Aps lange regjeringstid etter krigen.

– I femti år skal vi sitte i posisjon og skape politikk som tar Norge i en ny retning. For å få til dette, må partiet øke den aktive medlemsmassen. Vi trenger enda flere soldater og offiserer. Det er nå den store kampen starter, sa Sandberg.

Trønderen som beskrives som selve ur-Frp-eren, slo fast at han er enig i diagnosen som Aps Aksel Braanen Sterri i sin nye bok har gitt eget parti.

– Han sier at den rødgrønne regjeringen var sliten og at Ap styrte uten overordnet linje, uten ideologi. Han har helt rett. Ap har ikke hatt noe å styre etter. Det har vært åtte års stillstand. Kista deres var tom. De har ikke noe nytt. Og det blir ikke lettere når man samarbeider med Sp og SV, sa Sandberg.

Dilemma
Han avviste kritikken fra kommentatorer om at partiet umulig kan være i posisjon og utøve systemkritikk samtidig.

– Det er akkurat det mange misforstår. Årsaken til at vi har kjempet for å komme i regjering i 40 år, er ønsket om å endre systemer som ikke fungerer til det beste for folk. Vi er i en heldig situasjon. Vi er i regjering og kan utøve systemkritikk samtidig, sa Frp-nestlederen.

Men han varslet om at kampen blir krevende. Partiet vil havne i politisk storm, et forrykende uvær som de lokale krigerne land og strand rundt må stå av for at Frp skal klare å endre «disse hersens grensene» fra Ap-tiden.

Sandbergs visjon er at endringene må skje så fundamentalt at de ikke kan snus om nå det ulykksalige skulle skje at Ap kommer tilbake til makten.

Nestlederen kom også en ny tolkning av det skumle politiske begrepet fallhøyde. Han mente at Frp kort og godt ikke har fallhøyde, partiet har bare opptur i vente.

– Etter seks måneder går alt utmerket. Det blir ikke noe ragnarok med oss i posisjon. Følgelig blir det bare oppturer. Selv været vil bli bedre, sa nestlederen i et anfall av humor. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere