*Nettavisen* Nyheter.

- Skolene må avgjøre boikottstraff

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Utdanningsminister Kristin Clemet innrømmer at boikottaksjonen som har vært gjennomført de seneste ukene har vært problematisk. – Men det er lærerne som må vurdere om elevene skal straffes, mener Clemet.

02.02.05 12:57

Stortingsrepresentant Arne Sortevik (Frp) stilte spørsmål til statsråden om hva slags konsekvenser boikott-deltakelse får for elevene. Utdanningsministeren innrømmet at boikotten av de nasjonale prøvene er problematisk.

- Rettigheter og plikter
- De nasjonale prøvene er obligatoriske, og er en del av det nasjonale kvalitetsvurderingssystemet. I løpet av de seneste ukene har vi opplevd boikott-aksjoner fra elever og ulovlig publisering av nasjonale prøver på internett. Jeg innrømmer at boikottaksjonen er problematisk. Lærere og elever har rettigheter i norsk skole, men de har også plikter som er nedfelt i regler og forskrifter. Det er viktig at vi som foreldre kan ha tillit til at skolene overholder disse reglene. Jeg vil ikke gripe inn overfor skolene for at elever som deltok i boikotten får straff, enten vi snakker om redusert ordens- og oppførselskarakter eller fagkarakter, sa utdanningsminister Kristin Clemet i Stortingets spørretime.

Lærer-autoritet og tillit
- Av hensyn til lærerautoriteten og tilliten til lærerne er det viktig at det er den enkelte skole og lærer som selv bestemmer hva som skal skje med elever som boikotter. Nå er det viktig å understreke at det store flertallet av elever ikke deltok på boikotten. Men på den ene prøven var boikottandelen oppe i 15 prosent, og det høye tallet overrasket meg, forteller Kristin Clemet til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.