- Skutle skal tilbake så snart som mulig

Høyre-politiker Erik Skutle (24) erkjente forrige onsdag bruk av hasj ved én anledning.

Høyre-politiker Erik Skutle (24) erkjente forrige onsdag bruk av hasj ved én anledning.

Siktede Erik Skutle er statsministerens vikar på Tinget.

- Vi har sagt at Erik skal tilbake til sitt arbeid på Stortinget så snart som mulig, sier Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, til Nettavisen fredag formiddag.

- Det står fast, presiserer han.

Skutle sitter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

- Sak mellom Skutle og Bergen Høyre
Etter at nyheten om narkosiktelsen nådde riksmediene forrige uke, var Skutle snar med å si fra seg alle verv.

- Øvrige verv i partiet, som han har frasagt seg, er en sak mellom han og hans fylkes- og lokalparti, sier Helleland til Nettavisen.

Les Stavrums kommentar: Løgnere på Stortinget

Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra Skutle fredag.

27. FEBRUAR: Trond Helleland (H) kommenterer, utenfor sitt kontor på Stortinget, at Erik Skutle er siktet i en narkotikasak. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)


- Har det bra etter forholdene
Hellelanduttalte forrige torsdag at partiet ser alvorlig på saken:

«Høyres stortingsgruppe er kjent med at en av våre representanter, Erik Skutle, i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved en anledning. Vi ser svært alvorlig på dette og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivareta Skutle og forsøke å bistå ham på best mulig måte.»

- Jeg har vært i kontakt med ham og han har det etter forholdene bra. Han erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager det grove tillitsbruddet, sa Helleland for en uke siden.

Erna: - Nulltoleranse
Partileder Erna Solberg uttalte at dette er en «alvorlig og trist» sak:

«Skutle er en ung vararepresentant til Stortinget. Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, så dette er et alvorlig tillitsbrudd. En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler. Parlamentarisk leder Trond Helleland håndterer denne saken og partiet sørger også for å ivareta Skutle på en god måte. Det er alvorlig hvis dette gjelder flere unge i Bergen. Det er viktig og riktig at lokal- og fylkespartiet sier de umiddelbart vil ta initiativ til å rydde opp i det som måtte være av ukultur.»

Øvrige uttalelser fra leder i Unge Høyre, Paul Joakim Sandøy, Bergen Høyre og Hordaland Høyre kan du lese her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.