RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slapp av, Arnstad! Det blir bånn gass

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Bård Hoksrud sier ingen bør være redd for at det blir mindre veibygging dersom Frp kommer i regjering.

OSLO (Nettavisen): Samferdselsminister Marit Arnstad utfordrer Frp og Høyre til å fortelle velgerne hvordan de skal bli enige om veifinansiering. Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann, Bård Hoksrud, sier hun ikke behøver å bekymre seg, men ber velgerne stemme Frp om de vil ha minst mulig bompenger.

Arnstads liste
Onsdag presenterte Arnstad en liste med 56 veiprosjekter som ligger inne i Nasjonal transportplan, og hevdet en realisering av disse prosjektene vil være helt i det blå med et regjeringsskifte. Prosjektene har det til felles at de i større og mindre grad er finansiert med bompenger, noe Frp, men ikke Høyre er imot.

Arnstad: Grunnleggende uenighet
Arnstad, som også er Senterpartiets førstekandidat i Nord-Trøndelag, sier hun ikke forstår hvordan de to partiene skal komme til enighet om dette stridsspørsmålet.

- Jeg er opptatt av at velgerne må vite at de blåblå partiene ikke har avklart noen ting når det gjelder finansiering av samferdsel. De er uenige om bompenger, de er uenige om handlingsregel og de er uenige om OPS. Det er vanskelig for meg å forstå hvordan de skal enes etter valget, for uenigheten er så grunnleggende, uttaler Arnstad til Nettavisen.

- Klarer å finne en løsning
- Ja, vi er uenige om bompenger. Derfor er det så viktig at velgerne forstår at det ikke er noen vei utenom Frp om de vil ha minst mulig bompenger. Men jeg er overbevist om at vi klarer å finne en løsning sammen med Høyre, sier Hoksrud.

Han peker blant annet på at Høyre-leder Erna Solberg har lovet en bompengefri finansiering av E8 i Tromsø, et prosjekt som har stått i stampe etter lokal uenighet om finansieringen. Han peker videre på Fremskrittspartiets forslag om en ny modell for statlig veibygging har vunnet gehør på ikke-sosialistisk side.

- Behøver ikke være redd
- Marit Arnstad kan bare slappe av og jobbe for å få gjennomslag for sin egen politikk. Ingen behøver å være redd for at det ikke skal bygges mer vei med Fremskrittspartiet. Disse prosjektene kommer til å bli gjennomført, lover han.

- Det blir bånn gass?

- Ja, he, he. Det blir bånn gass.

Hvordan de skal gjennomføres, blir et spørsmål i forhandlingene etter valget, og Hoksrud sier han selvsagt håper at et sterkt Frp vil ha et avgjørende ord med i laget.

Fremskrittspartiet vil som kjent bruke 455 milliarder kroner mer på samferdsel de neste ti årene enn det regjeringen foreslår i Nasjonal transportplan.

Hoksruds råd til Arnstad er at hun forteller velgerne om de prosjektene hun selv har lovet som står på vent.

- Det skal de rødgrønne ha, de har oppfylt veiløftene krone for krone, men de har ikke oppfylt dem prosjekt for prosjekt. Arnstad burde heller snakke om det, mener Hoksrud.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere