RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Småpartiene terroriserer norsk politikk

Sist oppdatert:
Venstre og KrFs front mot Fremskrittspartiet kan koste de borgerlige valgseieren, frykter Frp.

Venstre og KrFs front mot Fremskrittspartiet kan koste de borgerlige valgseieren, frykter Frp. – Småpartiene terroriserer norsk politikk med for store krav, mener Hans Frode Asmyhr.

Både han og stortingskollegaene i Frp Christian Tybring Gjedde, Ulf Leirstein og Jan Arild Ellingsen mener sentrumspartiene er i ferd med å ødelegge for en borgerlig regjering, skriver Dagsavisen ifølge NTB.

- At de borgerlige ikke klarer å stå sammen, har kostet oss valgseieren de to siste stortingsvalgene. Så dette ser jeg på som en ren håndsrekning til de rødgrønne, sier Asmyhr.

Hva bør du stemme? Finn svaret med Nettavisens Valgomat 2013

Partilederne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) gikk mandag ut og sa at de er for uenige med Siv Jensen til å kunne sitte i regjering med ytterste høyre.

- Man bør heller behandle hverandre med respekt og snakke sammen på en skikkelig måte, enn å sette seg på sin høye hest og si «se på meg, jeg har 5 prosents oppslutning, og jeg bestemmer,» sier Tybring-Gjedde.

Leirstein mener utspillet er tragisk, og advarer mot å stemme på sentrum hvis man ønsker et skifte. Han viser til at Venstres Lars Sponheim garanterte mot Frp i 2009, og mistet åtte av ti stortingsmandater. Ellingsen mener det sås tvil om at de borgerlige ønsker et regjeringsskifte når KrF og Venstre fokuserer på konfliktsakene.

- Du kommer ikke utenom Frp hvis du vil ha et skifte. Hva skal de gjøre? Søke støtte hos Miljøpartiet De Grønne? spør han retorisk.

Venstre: Folk flest vil ha med sentrumspartiene

Venstre-leder Trine Skei Grande tror «folk flest» vil ha med sentrumspartiene i en mulig borgerlig regjering og oppfordrer velgere til å stemme KrF og Venstre, slik at de får gjennomslagskraft.

- En regjering som lener seg mot sentrum, har mye større levedyktighet enn en som lener seg mot ytterpunktene. Det tror jeg også folk flest vil ha, sier Grande i en partilederutspørring i NRK onsdag morgen.

Venstrelederen ble utfordret på hva et Venstre i regjering kan få til om også Frp kommer med på laget.

- Det er ikke så sannsynlig å få til et regjeringssamarbeid. Men vi får sette oss ned og se etter valget. Regjeringsforhandlinger med Frp vil bli en «cat fight», mener Skei Grande

Hun påpeker at Venstres vil kjempe hardt for kjernesaker som en mer liberal asylpolitikk og at det ikke blir oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Vi vil jobbe for vår grønne og liberale politikk.

Jan Davidsen ber miljøvelgere stemme SV

Fagforbundets leder, Jan Davidsen, stoler ikke på De Grønnes politikk. Han ber miljøvenner heller stemme SV.

– Vi aner ikke hvilken regjering Miljøpartiet De Grønne kan tenkes å støtte, og vi vet heller ikke hva de mener om økonomisk politikk og omfordeling. Hvis man stemmer på dem, risikerer man å snu framgangen SV har fått til på miljøområdet de siste åtte årene, sier han til Klassekampen.

Davidsen er selv sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet, men gir SV kreditt for både miljøkamp og påvirkning på norske arbeidstakeres situasjon.

– For Fagforbundets del er det avgjørende at miljøpolitikken ses i sammenheng med verdiskapning og omfordeling. Mens SV nettopp gjør dette, er det helt uklart hva De Grønne egentlig mener, sier han. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere