*Nettavisen* Nyheter.

- Snakket ikke om Elis fremtid

Åslaug Haga (Sp) nekter for at hun snakket med den tidligere Enova-direktøren om en mulig konsulentjobb i departementet.

29.04.08 14:16

Åslaug Haga (Sp) avviser at hun snakket med Eli Arnstad om hennes fremtid forut for et møte i Olje- og energidepartementet, der Haga skal ha foreslått Arnstad som konsulent.

En telefon
Olje -og energiministeren skriver i sitt andre svar til Kontroll- og konstitusjonskomiteen at det ikke var noen slik kontakt mellom henne selv og Eli Arnstad i perioden fra Arnstad sa opp sin stilling som direktør i Enova 24. november, til Haga en uke senere omtalte ideen om å benytte Arnstad som konsulent i Olje- og energi departementet (OED).

Bakgrunn: Må krype for Hagen

Det svarer Haga tirsdag, etter at Kontroll- og konstitusjonskomiteen ba om ytterligere informasjon i Arnstad/Enova-saken.

Les også: - Hva sier du, Haga?

- Ansvarlig
Haga skriver i sitt svar at hun ble orientert om Arnstads avgang kort tid etter beslutningen 24. november, og at hun tok kontakt med Arnstad 26. november for å bli orientert om situasjonen før den annonserte pressekonferansen i Enova samme dag.

- Som ansvarlig statsråd ville jeg bli bedt om å kommentere Eli Arnstads avgang, og jeg ønsket mest mulig oppdatert informasjon. Det ville vært påfallende om jeg ikke hadde tatt kontakt før pressekonferansen, skriver Haga i sitt svar.

- Drøftet ikke fremtiden
Haga skriver videre at ikke noen perspektiver for Arnstads fremtid ble drøftet i løpet av den halvtime lange telefonsamtalen. Etter dette skal det ikke ha vært kontakt mellom de to i perioden før møtet i OED 30. november, der Haga nevnte Arnstad som mulig konsulent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Haga aviser at hun har hatt noe med ansettelsen og vurderingen av Arnstads egnethet da departementet valgte å ansette henne som konsulen.

Intern kontroll
Haga skriver videre i brevet at hun ikke blir forelagt konsulentavtaler eller den konkrete anvendelse av det til enhver gjeldende regelverk for dem, men at det er hennes ansvar å sørge for at departementet håndterer alle saker i henhold til lov- og regelverk og at hun derfor tok initiativ til at departementet gjennomgikk sine rutiner og retningslinjer.

- Det er dessverre slik at det er avdekket at flere avtaler er inngått uten at alle bestemmelser i forskriften til lov om offentlige anskaffelser er fulgt. Jeg har det fulle ansvar for å sikre den fremtidige etterlevelse av regelverket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.