*Nettavisen* Nyheter.

- Sønnen blander seg inn

Ifølge Kagge Forlag er det Espen Høiby som raser mot Se og Hør-boken, ikke Sven O. Høiby selv.

14.02.07 08:28

Se og Hør-boken til Håvard Mælnes har skapt stor offentlig debatt i forhold til bladets arbeidsmetoder. Men boken omtaler også kronprinsesse Mette-Marits far Sven O. Høiby. Kagge Forlag hevder at Sven O. Høiby fikk muligheten til å lese gjennom teksten som omhandlet ham selv, før boken ble utgitt. Men ifølge advokat Christian Hausvik skal Høiby ha vært for syk til å gjøre dette.

- Vår klient kan ikke huske å ha hatt noe møte med Dem eller Håvard Mælnes på Deres kontor dem 30.08.06. Ifølge Sven O. Høiby skal det i stedet ha vært avholdt et møte på deres kontor i slutten av november 2006 som endte med at vår klient ble så dårlig at han raskt måtte returnere til sykehuset for videre oppfølging, skriver advokat Christian Hausvik i et brev adressert til Kagge Forlag.

Det er noe uklart hvem som har engasjert Christian Hausivik til å representere Sven O. Høiby. Men ifølge Kagge har Høiby selv sagt til Håvard Mælnes, under en telefonsamtale som fant sted søndag, at det er sønnen Espen Høiby som har engasjert advokaten.

- Ubegripelig
- Sven O. Høiby ringte Melnæs sist søndag. Melnæs rakk ikke å ta telefonen, men ringte så Høiby tilbake. Ifølge Melnæs ga Sven O. Høiby klart uttrykk for at han ikke hadde noe med saken å gjøre. Dette skal være Espen Høiby sitt initiativ, ifølge Sven O. Høiby. «Hvorfor han gjør dette er ubegripelig» var Sven O. Høibys kommentar til Melnæs, skriver Erling Kagge i en epost til Nettavisen.

Espen Høiby nekter å kommentere saken overfor VG.

For syk til å godkjenne
Videre understreker Hausvik i brevet at Sven O. Høiby var for syk til å lese gjennom teksten som Kagge og Mælnes presenterte for Høiby, og kunne dermed ikke godkjenne bokmanuskriptet. Men dette avviser Kagge.

- I løpet av tiden Høiby var hos oss, anslagsvis tre timer snakket vi blant annet om andre bøker og hans tilværelse denne høsten. Høiby hadde nylig lest undertegnedes siste bok og han imponerte ved å huske en rekke detaljer. Videre fortalte han om oppholdet på sykehuset, et besøk av datteren og svigersønnen som hadde varmet meget, og så videre. I det hele tatt hersker det ingen tvil hos oss om at Høiby, til tross for den tragiske sykdommen var meget bevisst da han leste igjennom deler av manus, skriver Erling Kagge i en epost til Nettavisen.

- Vi har siden Høibys godkjennelse foretatt de rettelser han ba oss om å utføre, skriver Kagge i en epost til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.