RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Bjørn Sigurdsøn

- Spill om kurderne

Sist oppdatert:
Heikki Holmås (SV) mener de nord-irakiske kurderne gjennom en årrekke har vært offer for et politisk spill.

Stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) refser tidligere kommunalminister Erna Solberg (H) for hennes kritikk av UDI.

- Hvis noen hadde gransket måten de irakiske kurderne ble behandlet på under hennes fire år som kommunalminister, ville de hvirvlet opp så mye grums og avslørt så mye mangel på politisk handlekraft at jeg ikke er sikker på at Solberg ville tålt det, sier Holmås til Aftenposten.

Da de irakiske kurderne kom til Norge i 1998 og 1999 fra et land FN sterkt frarådet å sende folk tilbake til, fikk de uansett bakgrunn såkalt MUF-status, det vil si midletidig opphold i ett år uten mulighet til familiegjenforening.

Etter dette ble gruppen kasteball i årevis, mener Holmås. Da Erna Solberg ville skjære gjennom, bestemte hun at de i gruppen som på et gitt tidspunkt hadde jobb skulle få bli i Norge. Dette mener Holmås er dypt umenneskelig.

- De som ikke har jobb akkurat da, kanskje som følge av sykdom, at de hadde født, at de er blitt for gamle, fikk ikke bli. Hvor er logikken? Spør Holmås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere