RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

- Sponheim svikter forbrukerne

Sist oppdatert:
Landbruksminister Lars Sponheim er for lite opptatt av matvareprisene, hevder Ap. Sponheim mener TV 2 Nettavisens avsløring om prisjuks ikke er hans bord.

- Det er noe alle har fått med seg at Aps tidligere landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen la mye sterkere vekt på matvareprisene. Kjedene visste at det var noen som kikket dem over skulderen, og holdt seg mer i skinnet, sier Aps Olav Akselsen, som er leder i Stortingets næringskomite.

Han reagerer sterkt på TV 2 Nettavisens avsløring om at kjedene oppga altfor lave priser til matvarebarometeret . Da TV 2 Nettavisen handlet inn varene selv, viste det seg at handlekurven ble opptil 21 prosent dyrere.

- Jeg er glad de blir avslørt. En måte å imøtegå dette på er at forbrukerne er observante, at Konkurransetilsynet tar jevnlige prøver og at landbruksministeren har fokus på kjedene, sier Akselsen.

Skuldertrekk
Akselsen anklager den sittende landbruksministeren for å være altfor slapp i forhold til å holde kjedene i ørene.

- Han trekker bare på skuldrene, og er mer opptatt av hva bøndene får i gevinst, sier Aps fremste næringspolitiker.

Akselsen understreker at det ikke ser ut til å være bøndene som stikker av med store marginer. Han viser til at de får lavere priser på den ene siden, mens forbrukerne må betale høyere priser på den andre siden.

- Kjedene sitter med bukten og begge endene, mener han.

- Men kan du garantere at matvareprisene blir lavere hvis Hanssen eller an annen Ap-politiker overtar som landbruksminister?

- Det kan jeg ikke garantere, men det er viktig at landbruksministeren sørger for at prisene ikke får utvikle seg vilt og uhemmet, uten at han legger press på å få billigst mulige varer, sier han.

Ikke Sponheims bord
Landbruksminister Lars Sponheim ønsker ikke å kommentere TV 2 Nettavisens avsløringer om hvordan kjedene jukser med prisene i matkurven.

- Sponheim vil ikke inn i juks og fanteri. Ureint trav er Konkurransetilsynets bord, begrunner Sponheims informasjons- og kommunikasjonsrådgiver Ståle Norang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere