*Nettavisen* Nyheter.

- SV alene mot nasjonale prøver

Senterpartiet og Arbeiderpartiet støtter regjeringens ordning med nasjonale prøver. Dermed er SV alene om å gå imot.

Dette fremgår av en pressemelding fra Høyres stortingsgruppe.

- Det er gledelig at SV er blitt stående helt alene om sitt forslag om å stoppe videre gjennomføring av nasjonale prøver, sier stortingsrepresentant Jan Olav Olsen (H) i en kommentar.

I pressemeldingen opplyses det at flertallet, inkludert Arbeiderpartiet og Senterpartiet, står sammen om å støtte ordningen med nasjonale prøver som et viktig instrument i et nasjonalt kvalitetsvurderingssystem. Disse partiene står også sammen om å understreke at den primære hensikten med de nasjonale prøver er at skolen bedre skal kunne tilpasse undervisningen til behovene hos den enkelte elev.

«Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen står sammen om å be Regjeringen foreta en nøye gjennomgang av gjennomføringen av de nasjonale prøver, og minner blant annet om de problemer som er konstatert så langt», heter det.

Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen mener det er viktig at at gjennomføringen av nasjonale prøver i fremtiden kan skje i dialog og samarbeid med blant annet lærer- og elevorganisasjonene

- Flertallet mener at den praksis som hittil har vært fulgt for offentliggjøring har vært fors varlig, men ber allikevel regjeringen vurdere om det er mulig å gjøre rangeringen enda vanskeligere enn nå, sier Jan Olav Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag