RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- SV alene mot nasjonale prøver

Senterpartiet og Arbeiderpartiet støtter regjeringens ordning med nasjonale prøver. Dermed er SV alene om å gå imot.

Dette fremgår av en pressemelding fra Høyres stortingsgruppe.

- Det er gledelig at SV er blitt stående helt alene om sitt forslag om å stoppe videre gjennomføring av nasjonale prøver, sier stortingsrepresentant Jan Olav Olsen (H) i en kommentar.

I pressemeldingen opplyses det at flertallet, inkludert Arbeiderpartiet og Senterpartiet, står sammen om å støtte ordningen med nasjonale prøver som et viktig instrument i et nasjonalt kvalitetsvurderingssystem. Disse partiene står også sammen om å understreke at den primære hensikten med de nasjonale prøver er at skolen bedre skal kunne tilpasse undervisningen til behovene hos den enkelte elev.

«Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen står sammen om å be Regjeringen foreta en nøye gjennomgang av gjennomføringen av de nasjonale prøver, og minner blant annet om de problemer som er konstatert så langt», heter det.

Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen mener det er viktig at at gjennomføringen av nasjonale prøver i fremtiden kan skje i dialog og samarbeid med blant annet lærer- og elevorganisasjonene

- Flertallet mener at den praksis som hittil har vært fulgt for offentliggjøring har vært fors varlig, men ber allikevel regjeringen vurdere om det er mulig å gjøre rangeringen enda vanskeligere enn nå, sier Jan Olav Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere