- SV bør slå seg sammen med Rødt

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

SV-veteran mener partiet hans må ta drastiske grep.

17.09.13 10:41

Tidligere stortingsrepresentant Stein Ørnhøi (SV) tar nå et oppgjør med sitt eget parti etter det dårlige valgresultatet på 4,1 prosent.

Ørnhøi mener det må drastiske tiltak til. Han vil at SV skal slå seg sammen med både Rødt og Miljøpartiet De Grønne.

- Før stortingsvalget om fire år bør SV, Rødt og De Grønne ha slått seg sammen. I 2017 trenger vi bare ett parti til venstre for Arbeiderpartiet, Rødgrønt Venstre (RGV), skriver han i en kronikk i Manifest Tidsskrift.

Hva mener du om forslaget? Si din mening i kommentarfeltet!

- Problemene er for store og truslene for alvorlige til at vi som hører til til venstre for det veletablerte Arbeiderpartiet skal fortsette å slåss hver for oss, skriver Ørnhøi.

- Felles lister i 2015
SV-veteranen mener at SV, Miljøpartiet De Grønne og Rødt allerede ved kommunevalget i 2015 bør ha felleslister i de fleste norske kommuner.

- Jeg har sterke personlige følelser knyttet til til SV som parti. Men jeg ser at partiet ikke er politikkens egentlige mening, skriver han.

Han tror det store flertallet av Rødts medlemmer forstår «nødvendigheten av en slik samlingsprosess».

- Men det blir verre for MDG. De har mange borgerlige elementer i sine rekke som tror at Marx var en epidemisk sykdom og at sosialistene betyr kontinuerlig drap på uskyldige barn. Men noen, kanskje de fleste, bærer ikke på slike borgerlige fordommer, skriver Ørnhøi.

Han mener De Grønne likevel trengs om et nytt parti skal stables på beina.

- Denne ideen må først SVs ledelse smake på. Og så bør de oppfordre alle lokallag til å ta initiativ til felles lokallagsmøter. Så bør ledelsene i SV, Rødt og MDG snakke sammen, foreslår han.

- Ingen grunn til å minne om SVs seire
Ørnhøi synes omkostningene med å sitte i regjering har vært altfor store, men han påpeker samtidig at SV har fått til mye.

- Men det er likevel ingen grunn til å fortsette å minne om SVs seire i regjering. Valgresultatet foreligger. Takknemlighet for innsatsen i regjering ga relativt få mandater, slår Ørnhøi fast.

Bør SV slå seg sammen med Rødt og MDG? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.