*Nettavisen* Nyheter.

- SV slår sprekker

Tidligere SV-leder Berge Furre mener SV slår sprekker som følge av Afghanistan-konflikten

14.02.07 17:55

Se også: Tabloid klokka 18.55

SVs sentralstyre satt fredag i krisemøte i forbindelse med Afghanistan-saken. Etter møtet gjorde Kristin Halvorsen det klart at hun vil trekke seg hvis regjeringen sier ja til å sende soldater til Sør-Afghanistan.

- Denne saken har hengt over oss siden vi gikk inn i regjering. Det skal ikke sendes soldater til Sør-Afghanistan så lenge SV sitter i regjering, sa Halvorsen.

Flere SV-ere har tatt til orde for at SV bør gå ut av regjeringen. Berge Furre mener partiet er i trøbbel

- Fugene som holder Sosialistisk Venstreparti sammen slår sprekker, sier tidligere leder i SV, Berge Furre til TV 2 Tabloid.

- SVs grunnverdier er fred og pasifisme, derfor smerter det sjelen i partiet når de er med å sender soldater til Afghanistan, fortsetter han.

- Lurt
Samtidig mener Frps Siv Jensen at SV er blitt lurt til å sende soldater til Afghanistan.

- Arbeiderpartiet spiser opp SV, sier Jensen

Hun sier også til TV 2 at hun er overbevist om at NATO vil bruke soldatene til oppdrag i Sør-Afghanistan dersom det oppstår en krise.

- Uten troverdighet
RV-leder Torstein Dahle mener SV nå har mistet all troverdighet.

Han tror nordmenn som er imot norsk militær innsats i Afghanistan nå vil stemme på RV.

Se mer i Tabloid i kveld klokken 18.55

Siv Jensen kommer for å konfrontere utenriksminister Jonas Gahr Støre med sine påstander. Kristin Halvorsen må også forklare hvordan SV kan fortsette som et regjeringsparti med troverdighet. I tillegg kommer tidligere utenriksminister Jan Petersen for å si sin mening om Afghanistan- saken. Historiker og SV-leder Berge Furre kommentere debatten sammen med Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle og Ny Tid-redaktør Martine Aurdal.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.