RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- Jeg er bekymret for at dette er starten på slutten for velferdssamfunnet i Norge, frykter Per Sandberg.
- Jeg er bekymret for at dette er starten på slutten for velferdssamfunnet i Norge, frykter Per Sandberg. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Tallene er horrible, men ingen er overrasket

Sist oppdatert:
Per Sandberg frykter nok et velferdsgode kan falle.

Arbeidsledigheten er fem ganger så høy blant innvandrere fra Afrika kunne Nettavisen informere om i dag.

I det SSB definerer som «befolkningen eksklusive innvandrere» er arbeidsledigheten 2,2 prosent, snittallene for innvandrere totalt er 7,2 prosent.

Frykter arbeidsledighetstrygden ryker

Det får Per Sandberg, nestleder i Frp, til å reagere.

- Tallene er horrible, men ingen er overrasket. Fortsetter denne utviklingen kan man bare spørre seg om ikke dagpenger eller arbeidsavklaringspenger er de neste velferdsgodene som må kuttes, undrer Per Sandberg.


Mens arbeidsledigheten blant innvandrere fra Norden er på 3,0 prosent, er arbeidsledigheten blant innvandrere fra Afrika 14,1 prosent. Det betyr at mer enn hver 7. innvandrer derifra går helt arbeidsledige.

- Dette er et bevis på at vekslende regjeringer gjennom flere tiår ikke har lykkes med integreringen, sier han.

- Jeg er bekymret for at dette er starten på slutten for velferdssamfunnet i Norge. I Sverige er det som kjent allerede en etablert sannhet at innvandringen hemmer samfunnsutviklingen. Ressursene er spist opp og statskassen er tom. Jeg nekter å stå stille å se på at det samme skjer her, sier Sandberg.

Vil ha full gjennomgang

Han mener det nå må tas en fullstendig gjennomgang av alle velferdsytelser, men understreker at det finnes tiltak innenfor dagens system som kan få flere innvandrere i jobb.

- Jeg registrerer at Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson nå vil kreve at NAV følger opp aktivitetsplikten hos de som får dagpenger eller andre ytelser. Samtidig må vi ta inn færre innvandrere slik vi kan sørge for en bedre integrering. Så må det sørges for at de kommer i arbeid raskest mulig. Da må vi bygge ned barrierer, og det er nettopp det regjeringen nå gjør ved å endre barnetillegget, avslutter Sandberg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere