*Nettavisen* Nyheter.

- Tar fra de fattige

Oslo og andre storbyer må betale dyrt for at små kommuner i distriktene skal få mer. Byrådsleder Erling Lae mener regjeringen tar fra de fattige.

(iOslo): I revidert nasjonalbudsjett går regjeringen inn for et nytt inntektssystem som skal gi en sterkere omfordeling mellom rike og fattige kommuner. Kommuner som Oslo, Asker, Bærum og Oppegård blir taperne fordi dette er kommuner med stabilt folketall og høye skatteinntekter.

Motvirker utjevning
Byrådsleder Erling Lae mener regjeringens nye forslag til nytt inntektssystem motvirker sosial utjevning:

- Regjeringens rareste argument er at de tar fra de rike og gir til de fattige. For hvor bor de fattige, spør Lae til Dagsavisen.

Lae informerer om at over halvparten av rusmisbrukerne i Norge bor i Oslo og 40 prosent av elevene i grunnskolen har fremmedspråklig bakgrunn. Hovedstaden har slik mange utfordringer og han mener det hjelper lite at Oslo får 300 millioner og en overgangsordning fordi hovedstaden likevel vil tape flere hundre millioner om tre år:

- Dette er en historisk omfordeling fra Oslo til resten av landet, mener Lae.

Forsvarer ordningen
Statsminister Jens Stoltenberg på sin side mener at bare 17 av 430 kommuner taper på ordningen. Derfor mener han at regjeringen har gitt Kommune Norge et historisk løft. I sine fire år ved makten skal regjeringen har styrket kommuneøkonomien med 28 milliarder. Stoltenberg avfeier derfor kritikken:

- Jeg kan se hvilken som helst ordfører i øynene og si at det fins ikke én regjering som ville gitt mer penger til kommunene enn den rødgrønne, sier han ifølge Dagsavisen.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.