- Trakassert av Ap-ledelsen

Stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (Ap) føler seg trakassert og frosset ut av partiledelsen.

10.04.07 08:42

- Det verste er at jeg ikke blir tatt alvorlig. Det å ikke bli snakket til, og tatt med på råd oppleves på samme måte som trakassering, sier Rolf Terje Klungland til VG.

Klungland var en av de mest uttalte kritikerne av LO-leder Gerd-Liv Valla før hun gikk av i vinter.

- At noen slutter å hilse fordi en tar opp ubehagelige ting er etter min mening uakseptabelt. Hva som driver slike mennesker, kan jeg ikke svare på, sier Klungland til avisen.

Partisekretær Martin Kolberg skal blant annet ha latt være å hilse på Klungland i en sosial sammenheng.

Brev til Jens
Kolberg stiller seg uforstående til Klungland påstander.

- Jeg har alltid følt at jeg kan hilse på og snakke med ham. Jeg kan lett forstå at enkeltrepresentanter ikke får gjennomslag. Men slik er politikkens vesen og kultur, sier han til VG.

Klunglands konflikt med partiledelsen går langt tilbake i tid. I juli i fjor sendte storitngsrepresentanten fra Vest-Agder et seks siders brev til statsminister og partileder Jens Stoltenberg der han tok opp problemet med å få partiledelsen i tale. Senere hadde han også et møte med Stoltenberg.

Gjenvalg
Ifølge Klungland kom det ingenting ut av møtene, til tross for at Stoltenberg sa han tok problemet svært alvorlig.

Klungland understreker at samarbeidet i stortingsgruppen går bra, men at han føler at partiledelsen har vendt ham ryggen. I mars kunngjorde Klungland at han ikke ville stille til gjenvalg til Stortinget som representant fra Vest-Agder under valget i 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag