RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Trekk deg som ordfører

Sist oppdatert:
RVs bystyregruppe mener Per Ditlev-Simonsen må avsettes som Oslo-ordfører.

- En ordfører som i hele sin ordførerperiode har ruget på hemmeligheten om at han er skattesnyter, har ikke stor troverdighet når det gjelder å føre tilsyn med at alt går riktig for seg, skriver RV i et brev til Per Ditlev-Simonsen.

- Nå vet alle at Oslos ordfører er en skattesnyter, skriver bystyregruppa.

Les hele RVs brev til Per Ditlev-Simonsen her.

Gir han en sjanse
RVs bystyregruppe sendte søndag ettermiddag brevet der de oppfordret Per Ditlev-Simonsen til å innlevere sin søknad om fritak fra ordførervervet. Hvis ikke Ditlev-Simonsen selv trekker seg, vil RV selv fremme forslag som omhandler hans avskjedssøknad.

- Det er grunn til å frykte at han har vært opptatt av annet enn å ivareta fellesskapets beste ved enhver anledning. Alle vet jo at mye kommunenes virksomhet er finansiert med skatt. Blir skatteinngangen lavere enn forventet, må kommunen kutte i tilbudet til befolkningen. Og skatteunndragelser er én av grunnene til at skatteinntektene blir for lave.

Kontrolloppgave
- Det kan tenkes at skattesnyteriet opptok enda mer av Ditlev-Simonsens tanker de ti første ordføreråra da skattegjelden hans enda ikke var foreldet. På den andre siden var det den gangen trolig bare hans nærmeste medhjelpere som kjente til forholdene, heter det i uttalelsen.

RV påpeker at tilsyn og kontroll er en viktig del av bystyrets virksomhet.

- Bystyret ledes av ordføreren. I Oslo har bystyret delegert mye av sin myndighet til et mindretallsbyråd av H og FrP. Da er det særlig viktig å føre tilsyn med hvordan byrådet utøver sin makt.

- Var statsråd
RV tror årsaken til at Per Ditlev-Simonsen avsluttet kotnoen i 1994 var at han valgte å si ja til å bli Høyres ordførerkandidat.

- Han valgte å fortsette med hemmelighold av det skattefusket han holdt skjult både da han var en av Oslos stortingsrepresentanter og da han var statsråd.

I gjeld til Oslo
- Det bør være klart for alle at Per Ditlev-Simonsen ikke uten uforholdsmessig vanskelighet er i stand til å føre tilsyn med at alle Oslo kommunes virksomheter drives i samsvar med gjeldende regelverk. Etter årtier med skattefusk har han nok med å rydde opp i sin egen private gjeld til Oslos innbyggere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere