*Nettavisen* Nyheter.

- Trekk deg, Valla

Medlemmer på grasrota i LO mener at LO-leder Gerd Liv Valla bør trekke seg.

18.01.07 12:43

- Gerd-Liv Valla bør trekke seg innen utgangen av februar, hvis ikke vil jeg melde meg ut, og oppfordre andre til å gjøre det samme, sier Ole Werner Hanssen, som jobber som bussjåfør i Akershus, til Nettavisen.

Hanssen er medlem i Norsk Transportabeiderforbund (NTF) som er tilsluttet arbeidstakerorganisasjonen LO, skriver VG.

- Jeg håper å sette i gang en snøball. Jeg har ikke noe imot LO og forbundet mitt, de har gjort veldig mye bra. Det har Valla også gjort. Men jeg står for nulltoleranse når deg gjelder mobbing, og da kan jeg ikke støtte en LO-lederen etter det som er kommet fram, sier Hanssen til Nettavisen.

Les også: Avslører Valla-bløff

- Mistet sin autoritet
Han mener at Valla har mistet sin autoritet, og han frykter at andre ledere vil følge hennes lederstil.

- Jeg snakket med folk på en arbeidsplass i går som fortalte at deres sjef sa at «han tok en Valla». Jeg er helt sikker på at Valla er et flott menneske privat, men hvis hun er klok, trekker hun seg som LO-leder.

- Tror du noen vil følge din oppfordring om å melde seg ut av LO hvis ikke Valla trekker seg?

- Noen har sagt at de har sympati for det jeg sier. Vi bør starte en sunn diskusjon om dette. Jeg kan ikke betale lønna hennes når jeg er så prinsipielt imot mobbing, sier Hanssen.

Har opplevd mobbing
Bussjåføren er opptatt av mobbing fordi han selv har følt det på kroppen.

- Jeg har en form for dysleksi, og har følt hvordan det er å bli kalt dum og lat. Jeg har opplevd på mange arbeidsplasser å bli stemplet som mindreverdig, mens andre arbeidsplasser har vært veldig flotte, spesielt den jeg har nå, sier han.

- Har fått reaksjoner
Lederen i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold, sier at han beklager at noen melder seg ut av forbundet på grunn av Valla-saken.

- At folk kan bli opprørt av den, det vet vi. Vi har fått telefoner om saken, og det har vi full forståelse for. Men det er en unødvendig dramatisk reaksjon å skulle melde seg ut, sier Østvold.

- Frykter du at flere kan følge hans eksempel og melde seg ut hvis ikke Valla trekker seg som LO-leder?

- Nei, jeg har ikke fått inntrykk av at det kan skje. Jeg har fått inntykk av at folk følger med, de leser avisene, og har mange meninger. Vi har hørt mange kritiske ord om Valla-saken, men vi har valgt å holde en lav profil fordi vi mener det er LO sitt ansvar å ordne opp, sier Østvold.

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Nær 830 000 medlemmer er organisert i 24 fagforbund som er tilsluttet LO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag