RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trodde ikke han var så dum

Sist oppdatert:
Gro er nådeløs mot Thorbjørn Jagland.

Gro Harlem Brundtland hadde aldri trodd at Thorbjørn Jagland «kunne være så dum» at han gikk til valg med krav om 36,9 prosent oppslutning, skriver Dagsavisen.

Det kommer fram i et intervju med historiker og forfatter Hans Olav Lahlum, publisert i Arbeiderbevegelsens årbok for 2008.

I artikkelen «Ingen gir fra seg regjeringen frivillig» snakker en åpenhjertig tidligere Ap-leder og statsminister Gro Harlem Brundtland ut om hva hun mener om Jaglands kabinettsspørsmål ved stortingsvalget i 1997, da han truet med å gå av dersom ikke Ap fikk 36,9 prosent oppslutning ved valget.

- Jeg hadde ikke kunnet tenke meg at han kunne være så dum, sier Brundtland.

Ap fikk som kjent bare 35 prosent av stemmene, og Jagland gikk av som statsminister. Regjeringen ble etterfulgt av Kjell Magne Bondeviks første regjering.

Ifølge Dagsavisen ønsker ikke Thorbjørn Jagland å kommentere kritikken fra Brundtland, men han lover å komme tilbake til strategien bak 36,9-kravet i sine memoarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere