*Nettavisen* Nyheter.

- Typisk Jens

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

- Det er typisk Jens Stoltenberg å avlede når han opplever diskusjon i egne rekker, mener Høyre-leder Erna Solberg.

15.08.06 15:29

Tirsdag hevdet statsminister Jens Stoltenberg at sommerens debatt om skatt har vist at opposisjonen bare har vært ute etter å lage bråk .

-Da må han definere Per Olaf Lundteigen og deler av SV som opposisjon. Det var de som startet skattedebatten, sier Høyre-leder Erna Solberg til TV 2 Nettavisen.

Hun mener opposisjonen har all rett til å delta i en debatt når et regjeringsparti signaliserer at de ønsker skattereformer eller økt skatt.

- Dette er en typisk Jens Stoltenberg-uttalelse: Når han opplever diskusjon i egne rekker, forsøker han å avlede ved å vise til opposisjonen. Vi har bare reagert på synspunkter regjeringspartiene har gitt, mener Solberg.

Langt
Fremskrittspartiets formann, Siv Jensen, mener de rødgrønne kan takke seg selv for bråket som oppsto om skatten.

- Å si at vi skaper bråk er å gå veldig langt. Jeg tror alle ser at regjeringspartiene har skapt dette selv, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Hun mener skattedebatten som har rast bare er et uttrykk for stridighetene regjeringspartiene i mellom.

- Jeg frykter at veien til å bryte valgløftene er veldig kort. Det vil i så fall være synd. Det som bidrar mest til politikerforakt i Norge er at politikerne sier en ting i valgkampen, og gjør noe helt annet, mener Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.