*Nettavisen* Nyheter.

- Uklokt at jeg skal være en annen

IKKE EN ANNEN: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke vil forandre seg, og at det er uklokt at han blir en annen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Jonas Gahr Støre vil ikke endre seg etter kritikken.

24.08.15 15:04

LOVISENBERG/OSLO (Nettavisen): Debatten har rast om Ap-leder Jonas Gahr Støres debattstil, og han har måttet tåle mye kritikk fra en rekke kommentatorer.

- Det tar jeg til etterretning. Hvis kommentatorer og andre synes det er en interessant debatt, så må de gjerne føre den, sier Støre til Nettavisen.

Mandag deltok han i en helseduell med statsminister Erna Solberg (H) på Lovisenberg diakonale høgskole i Oslo.

Etter debatten sier Støre at han ikke har noen planer om å forandre seg.

- Det er ikke en debatt jeg naturlig deltar i, for den er jo om meg. Men jeg er meg, og har ingen planer om å forandre på det, sier Ap-lederen.

Les også: - Det er lagt et press på Støre for å bevise noe

- Orginalen er best
Støre sier samtidig at han alltid kan gjøre ting bedre.

- Jeg kan alltid sikkert lære å gjøre ting bedre og høre på det, men jeg tror at det å plutselig å si at jeg skal være en annen, er uklokt. Orginalen er best, sier han til Nettavisen.

Mandagens debatt ble fulgt av en fullsatt kantine på høgskolen, av sykepleiere, sykepleierstudenter og andre interesserte.

Og skal vi tro de Nettavisen snakket med etter debatten, kom Støre denne gangen godt ut av duellen med statsministeren.

- Jeg vil si at Støre kom best ut av debatten, fordi han hadde veldig mange gode poeng. Man hørte det også fra salen at han fikk applaus en del ganger, sier sykepleierstudent og leder av studentparlamentet ved Lovisenberg diakonale høgskole, Hege Høgstøyl, til Nettavisen.

Les mer om debatten: - Du kan ikke være myk her, Erna, du må være hard!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STØRE BEST: Leder av studentparlamentet ved Lovisenberg diakonale høgskole, Hege Høgstøyl (t.h) og medstudenten og nestleder i studentparlamentet, Vy Luong, mener begge at Støre vant helseduellen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Ikke visste hva de skulle si
Høgstøyl synes imidlertid at begge fikk noe å bryne seg på.

- Jeg synes debatten var veldig spennende. Jeg tror de fikk et par spørsmål hvor de ikke helt visste hva de skulle si, og de ble absolutt utfordret, sier hun.

Også medstudenten Vy Luong mener Støre vant debatten.

- Jeg synes også at Støre var bra. Mye av det han sa var ting som jeg synes er bra i fokus på fremtiden, og ikke nødvendigvis nåtiden, sier Luong til Nettavisen.

- Likte Støres argumenter
En annen som fulgte nøye med på helseduellen, var lederen for lokalgruppa for helsesøstrene i Oslo, Ingjerd Hvatum.

- De er gode og veldrevne debattanter begge to, men selvfølgelig liker vi argumentene til Jonas Gahr Støre om å øremerke midlene til helsesøstrene, slik at det kommer opp på et nivå som er anbefalt, sier Hvatum til Nettavisen etter debatten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

ØREMERKING: Lederen for lokalgruppa for helsesøstrene i Oslo, Ingjerd Hvatum, likte også best det Støre sa i debatten, om at han vil øremerke midler til skolehelsetjenesten. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Hun var en av flere som stilte spørsmål til de to toppolitikerne, og utfordret de konkret på om de vil øremerke midler til skolehelsetjenesten.

- Jeg synes at Jonas svarte godt og tydelig. Erna litt mer utydelig. Hun ønsker å styrke hele tjenesten, men er egentlig ikke spesifikk, sier Hvatum, og legger til:

- Når du sier at du ønsker å satse på en tjeneste, så må du bare passe på at de pengene kommer til den tjenesten, for de forsvinner til andre ting.

- Hva er konsekvensen av at dere ikke får nok penger?

Klikk på bildet for å forstørre.

DUELL: Statsminister Erna Solberg og Jonas Gahr Støre i duell om helsepolitikk på Lovisenberg diakonale høgskole mandag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Først og fremst er det en konsekvens for barn og unge, 1,2 millioner som ikke får den tjenesten de har krav på. Når det er en lang kø utenfor og det er mange som du skal betjene, er det forferdelig mange ganger at du må være kort i svarene, sier Hvatum.

- Jeg tror dette haster
Støre selv begrunner hvorfor han mener det er så viktig med øremerking.

- Da vi jobbet med Folkehelsemeldingen i 2012/2013, da så vi at dette er kanskje et av de viktigste tiltakene for befolkningens helse, å komme inn tidlig på skolen. Lærerne bør ikke være helsesøster, de bør undervise, sier Støre til Nettavisen.

Han viser til at det er bevilget penger til formålet, men at kun halvparten går til skolehelsetjenesten.

- Vel, da har vi en utfordring, og jeg tror dette haster. Vi må komme opp på et nivå ganske raskt, og da mener jeg at vi i noen år faktisk må øremerke pengene til skolehelsetjenesten, sier han.

- Her svikter regjeringen mest
På spørsmål om hvor han mener regjeringen svikter mest, svarer han:

- Vi mener de bruker de store pengene feil. Regjeringen ligger etter i de løftene de har gitt til sykehusene, de har en kommuneøkonomi som er stram og som gjør at det må kuttes. Og de åpner særlig her i Oslo for at kommersielle aktører kommer inn og tar over eldreomsorgen. Det er feil prioritering av det vi er gode på, og det vi bør satse på for å ta vare på befolkningens helse framover, sier Ap-lederen.

Annonsebilag