RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ukultur fra Hydro-styret

Sist oppdatert:
Kommunal- og regionalministeren raser mot Hydro-styrets opsjonsdryss.

På en hastig innkalt pressekonferanse i dag slo Hydros styreleder Jan Reinås tilbake mot kritikerne av de rause opsjonspakkene til Hydros toppledere. Han hevder Regjeringen ble orientert om opsjonene.

- Ukultur

- Staten ble ordentlig orientert. Jeg vil presisere at Staten har gitt noen signaler på om det vi har gjort er i tråd med retningslinjene, men utover det har Staten vært tyedlig på at beløp og så videre tilligger det styret fullt og helt å bestemme, sa Reinås.

Opsjonspakkene verdt til sammen over 200 millioner kroner til Hydro-ledelsen vekker likevel oppsikt i Regjeringen. Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga sier til TV 2 Nyhetene at hun aldri fikk høre om størrelsen på den rause opsjonsspakken før nyheten sprakk i forrige uke. Sp-lederen, som sitter i regjeringens indre kabinett, mener opsjonspakker i millionklassen er uttrykk for en ukultur.

- Jeg er opptatt av at ledere skal ha et høyt lønnsnivå når de er flinke ledere. Men jeg mener det har utviklet seg en ukultur i deler av næringslivet. Det er en forventning om lønn og lønnsnytelser på et nivå som jeg mener overgår det som er fornufting. Men det er viktig å understreke at dette gjelder deler av næringslivet, ikke hele, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Ekstrem utbetaling

Hun vil ikke ta stilling til å Hydro-leder Eivind Reiten bør si fra seg opsjonspakken sin på nærmere 30 millioner.

- Jeg bare konstaterer at det er en ekstremt høy utbetaling Reiten får. For meg framstår dette som det jeg velger å omtale som en ukultur i deler av norsk næringsliv, sier hun.

Hun vil ikke ta stilling til om opsjonskalaset bør få følger for Hydro-styret.

- Det må vi få komme tilbake til på et senere tidspunkt. Men Regjeringen har tatt grep for å sikre seg mot å komme i denne situasjonen i framtida. Vi mener det er normal lønn som skal være utgangspunktet, sier hun.

- Ga ikke godkjenning
Under pressekonferansen hevdet styreleder Jan Reinås at han holdt Regjeringen ved Næringsdepartementet løpende orientert om opsjonsprogrammet som skulle avsluttes. Statssekretær Rikke Lind i Næringsdepartementet sier departementet ble orientert, men aldri om kronebeløpene opsjonene resulterte i.

- Regjeringen har aldri gitt noen godkjenning eller noe klarsignal for det som nå er skjedd i Hydro-styret, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere