RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Upålitelig av Enoksen

Sist oppdatert:
Natur og Ungdom er i harnisk fordi Olje- og energiminster Odd Roger Enoksen (Sp) ikke vil gi naturområder varig vern mot oljeboring.

- Det er oppsiktsvekkende at Enoksen klarer å bryte med eget partiprogram, samtidig som han river ned miljøprofilen til Senterpartiet, skriver Elisabeth Sæther, fagmedarbeider i Natur og Ungdom i en pressemelding.

Enoksen sier til Dagens Næringsliv at han synes det er svært lite sannsynlig at noen havområder blir varig vernet mot petroleumsvirksomhet.

- Dette er stikk motsatt av hva Senterpartiet har programfestet på sitt forrige landsmøte, hvor det ble vedtatt at partiet ville gå inn for opprettelse av petroleumsfrie soner i sårbare havområder, sier Sæther.

Hun påpeker at Norge ligger langt bak sine Kyotoforpliktelser når det gjelder å redusere klimagassutslippene. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at oljesektoren står for 28 prosent av klimaforurensningen.

- I de rødgrønnes regjeringserklæring er det også gitt ettertrykkelig uttrykk for at oljesektorens utslipp må reduseres, skriver Sæther.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere