RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utsatt for et komplott

Sist oppdatert:
Anne Holt og flere andre samfunnstopper planla en prosess mot henne, hevder Gerd-Liv Valla i en dokumentar som sendes på TV 2 onsdag kveld.

I kveldens Dokument 2 kaster Gerd-Liv Valla frem en helt ny konspirasjonsteori Ingunn Yssen-saken som hun knytter opp mot flere personer.

- Dette er folk som er venner og som er på en side av politikken. Det er folk som i 1997 opptrådte anonymt og som nå, ti år etterpå kommer ut i offentligheten med det de gjør, sier den avgåtte LO-lederen i TV 2-dokumentaren.

- Jeg er helt sikker på at dette var planlagt, legger hun til.

Reiss-Andersen og Holt
En knapp uke etter at Ingunn Yssen leverte sitt oppsigelsesbrev i VG, kom høyesterettsadvokat og tidligere statssekretær for Valla da hun var justisminister, Berit Reiss-Andersen, på banen.

Det ga saken en helt ny dreining. Reiss-Andersen bekreftet Yssens beskyldninger om Vallas mobbende lederstil. Hun hevdet også at Valla kom med trusler mot henne da hun ønsket å gå av som statssekretær i 1997.

«Jeg har tenkt på det noen dager og kommet frem til at jeg vil bekrefte den fremstillingen ved å fortelle om mine egne erfaringer», sa Reiss Andersen til TV 2.

I onsdagens Dokument 2 kommer det frem at Reiss-Andersen hadde sagt seg villig til å fortelle om sine erfaringer med Vallas lederstil allerede en måneds tid før Yssen sa opp i LO.

Valla mener at dette var et nøye planlagt løp mot henne.

- Dette var planlaget lang tid i forveien, sier Valla i programmet.

Gammel konflikt
Valla overtok som justisminister da Anne Holt ble syk i 1997, og Valla arvet Reiss-Andersen som statssekretær.

Reiss-Andersen og Holt er gode venner og har skrevet en bok sammen. I programmet hevder Valla også at Holt var en av personene som var med på å planlegge en prosess mot henne.

- At noen ønsket å gi meg riper i lakken er jeg ganske sikker på, sier Valla i dokumentaren.

Reiss-Andersen ønsker ikke å kommentere Vallas påstander overfor TV 2 Nyhetene.

Holt sier til TV 2 Nyhetene at dersom dette er representativt for sannhetsgehalten i Vallas nye bok, bør den merkes med ordet «roman».

Innrømmelser fra Jens
I dokumentaren angriper også Valla statsminister Jens Stoltenbergs versjon av hvordan han fikk kjennskap til konflikten mellom Valla og Yssen.

Stoltenberg har tidligere hevdet at han ble kjent med konflikten i mediene.

- Det stemmer ikke helt med det som han har snakket med meg om. Men jeg synes han selv må fortelle når han får vite ting og av hvem, sier Valla.

Stoltenberg innrømmer nå overfor TV 2 at han ble orientert om konflikten mellom Yssen og Valla både av LO-lederen selv og av partisekretær Martin Kolberg allerede høsten 2006.

- At han og Gerd-Liv Valla var informert, og at de begge var snakket med meg, er åpenbart og helt naturlig. Men det er stor forskjell på det jeg vil kalle samarbeidsproblemer og det som ender i en åpen konflikt og som kommer i mediene, og som ender som en personalsak i LO, sier Stoltenberg til TV 2.


Se hele dokumentaren på TV 2 onsdag kveld klokken 22.10. Se utdrag fra dokumentaren her:

194045

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere