RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uverdig oppførsel av Oslo-legene

Sist oppdatert:
Oslo-leger skremmer pasienter i et uverdig spill der egne posisjoner får forrang foran pasienttilbudet, mener sentrale sykehusledere.

(iOslo.no) Tillitsvalgte ledere fra Aker universitetssykehus, Ullevål universitetssykehus og Rikshospitalet har varslet at pasienter vil dø og ventelistene øke dersom endringene Helse Sør-Øst foreslår, gjennomføres. Det reageres det sterkt på fra Nord- og- Midt-Norge.

- Uverdig
- Det er uverdig å drive fagforeningsarbeid ved å skremme befolkningen, sier styreleder ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Johan Petter Barlindhaug, til Aftenposten.

- Tillitsvalgte leger er opptatt av å bevare egne posisjoner og spesialiteter hver for seg, og jeg synes det er deprimerende å se at legene tar den rollen.

Helse Sør-Øst eier alle de store sykehusene i regionen. De har pålagt både Rikshospitalet og Ullevål universitetssykehus å kutte underskuddet med rundt 400 millioner i 2008. Videre foreslås det i den såkalte hovedstadsprosessen at spisskompetansen skal samles. Det innebærer ifølge Aftenposten at ikke alle universitetssykehusene i regionen - Rikshospitalet, Ullevål, Aker og Ahus - får beholde sin nåværende status.

- Veldrevet betyr ikke pengeflom
- Et veldrevet sykehus er til beste for pasienten, sier Kolbjørn Almlid, styreleder i Helse Midt-Norge, til Aftenposten.

- Et veldrevet sykehus er ikke det samme som et sykehus som flommer over av penger.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere