RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Valgkampens store friskus!

(BA/Montasje)
Sist oppdatert:
PR-rådgiver roser tause Sindres voldsomme eksplosjon.

I går eksploderte Sindre Finnes på twitter:

«Tror noen ansvarlige i NRK bør vurdere om Ingunn Solheim skal få permisjon i resten av valgkampen».

Denne twittermeldingen la Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes ut på twitter etter tirsdagens NRK-debatt om skole.

Og fulgte opp med å skjelle ut NRK da de ringte ham.

«Er det baktanker? Handler det om økonomi? Avtaler? Lovnader? Det er spørsmålet. Valgkampen har NRK forberedt seg på i lang tid. Dette ser ut som en bevisst strategi å sverte Høyre», var blant tingene han sa til statskanalen.

- Herlig utbrudd
Uttalelsene er høyst utypiske. Erna Solbergs ektemann har holdt seg lojalt i bakgrunnen i alle år, poengterer PR-rådgiver Haakon Ben Schrøder.

- Derfor er utbruddet hans også så herlig. Ikke bare herlig, men også det mest interessante som har skjedd i valgkampen så langt. Det er opplevelsesrikt for oss velgere å være vitne til et så ektefølt utbrudd, sier PR-rådgiveren til Bergensavisen og kårer Finnes til valgkampens store friskus.

- Tror du det vil ramme Høyre og Erna Solberg?

- Nei. Personlig synes jeg det var morsomt å lese kraftsalven, og han hadde også noen poenger. Journalister skal være kritiske. Basert på det skjønner jeg at Finnes mener at NRK burde vært mer opptatt av å være enda mer kritisk til en regjering som så til de grader har parkert Stortinget og Høyre i åtte år, sier Schrøder.

Les også Haakon Schrøders Nettavisen-blogg: Ernas kule kruttønne!

Emosjonelt involvert
NHH-professor og omdømmeekspert Magne Supphellen sier at alle forventer seg at ektemannen til statsministerkandidat Erna Solberg engasjerer seg emosjonelt i valgkampen.

- De som er positive til Høyre skriver dette på kontoen for den type utbrudd. De som er negative til Høyre vil forsøke å gripe fatt i det han sa. Men dette har ingen betydning for velgerne som er på vippen, det vil i så fall overraske meg.

Supphellen mener derimot at uttalelsene til Sindre Finnes kan gi andre effekter.

- Det kan gi et større fokus på hvordan journalistene behandler Erna og de andre politikerne i valgkampen. Men her blir det også slik at de som er negative til Erna ikke vil finne noe galt med journalistene, mens de som er positive til Erna vil finne noe som bekrefter at journalistene driver med forskjellsbehandling.

- Alt er opp til øyet som ser, med andre ord?

- Ja.

Beklager
Onsdag trekker han uttalelsene og beklager seg.

- Jeg vil be om unnskyldning overfor Ingunn Solheim og NRK. Mitt hjerte banket litt vel hardt for Erna under debatten i går. Jeg håper dere aksepterer min unnskyldning, skriver Finnes i en epost til Solheim onsdag.

- Hvem tror du planlegger dette fra NRKs side?

- Jeg vet hvem som sitter og koker sammen slikt. Det tror jeg alle vet, så det slipper jeg å si, sa Finnes, som har hatt flere verv i Høyre og til daglig er fagsjef i Norsk Industri.

Like etter intervjuet ringte han tilbake og ønsket å trekke uttalelser.

- Det jeg sa ble sagt i affekt. Jeg er inhabil i saken. Det var en debatt om min kone, og jeg var opprørt, framholdt han.

Nå har han altså bedt om unnskyldning også.

Les fler saker på Bergensavisen.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere