*Nettavisen* Nyheter.

- Valla kan ikke anke

Foto: Chris Kyllingmark / SCANPIX

Saken får store konsekvenser for Gerd-Liv Valla, men uten at hun kan anke «dommen». - Alvorlig, mener Harald Stabell.

09.03.07 16:01

Lederen av Advokatforeningens strafferettsutvalg liker ikke måten Valla-saken har blitt løst på.

- Gerd-Liv Valla får ingen mulighet til å imøtegå vitneforklaringer, sier advokat Harald Stabell til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag ga Fougner-rapporten LO-leder Gerd-Liv Valla knusende kritikk. Det førte til at LO-lederen gjennom de siste seks årene trakk seg med umiddelbar virkning.

Konflikten mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla ført til flere tusen medieoppslag.

- Internt
- Man skulle løst dette internt. Man skulle sett dette som en personalkonflikt, slik det er. Det skar seg allerede da de lagde det til en mediesak. Det er en oppsigelsessak som starter som en forside i VG. LO burde ha sagt at dette er en personalsak, og gitt «ingen kommentar», sier Stabell.

Det har vært et usedvanlig kraftig medietrykk på Gerd-Liv Valla, LO og tildels Ingunn Yssen i snart to måneder. LO bestilte en ekstern granskning av saken, ledet av advokat Jon Fougner.

- Disse utvalgene er ikke egnet til å løse denne type konflikter, sier han.

- Store konsekvenser
Saken kunne ha blitt brakt til domstolene, enten som en injuriesak fra Valla, eller en mobbesak fra Yssen. Stabell mener imidlertid at saken ikke høre hjemme i domstolene. Men dersom noen først skal granskes, bør det skje under domstolenes betryggende rettergang.

- Saken kan ikke ankes. Dette er en sak som for store konsekvenser. Det får store konsekvenser for pesonlig for Valla og for LO, blant annet, sier Stabell.

Fougner-utvalget har også tillatt anonyme vitneutsagn.

- I en domstol kunne vitneutsagnene vært imøtegått. Saken har forsåvidt ikke noe der å gjøre heller, men da hadde de i hvert fall fått en ordentlig rettergang, sier Stabell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.