RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Valla må gå

Sist oppdatert:
Mandag får Valla trolig beskjed om at hun blir vraket av Ap. Se video.

Les også:Må ha egne Valla-vakter

Sentralstyret i Ap møtes klokka 14.00, og flere fylkesledere har tidligere sagt til Nettavisen at Valla bør trekke seg. Men Valla har svart at det ikke er opp til henne, men Ap, å avgjøre saken.

Nå sier flere kilder både til dagens Næringsliv og Dagsavisen at Valla ikke vil få toppvervet. i så fall blir det første gang på hele 32 år at LO-lederen ikke får det prestisjefylte vervet.

Se innslaget på TV 2 Sumo her

- Forskjellig praksis
Partisekretær Martin Kolberg i Ap har nå også endret syn på at det er en sterk tradisjon at det er LO-lederen som skal lede partiets valgkomité. Han viser til at det har vært forskjellig praksis fra LO-leder til LO-leder opp gjennom tidene. Samtidig har LO-lederne ledet Aps valgkomité de siste 32 årene.

Kolberg sier dessuten at Landsstyret endelig skal avgjøre valgkomité den 8. og 9. februar, men at mye blir avgjort i mandag.

Fredag ba leder i Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen, Valla trekke seg som kandidat til valgkomiteen i Ap.

D-dag
Mandag blir det også klart hvilket mandat Yssen-granskerne får. Forbundslederne i LO møter sekretariatet klokka 11.30 for å diskutere granskingen av Yssen-saken, både hvem som skal gjennomføre granskingen og hvilket mandat de skal ha.

- Jeg er rimelig sikker på at vi vil ha mandatet klart i dag, sier informasjonsrådgiver Martin Steen til Nettavisen.

Etter at både Arbeidstilsynet og Arbeidsmiljøinstituttet avslo å gå inn i Yssen-saken, bestemte LO-sekretariatet at de skal sette sammen en gruppe av eksterne eksperter som skal granske saken. Det er grunn til å tro at det ikke blir klart mandag hvem granskerne blir, først må LO-lederne avklare mandatet for granskningen.

Sentralstyret i Ap vil behandle valgkomité-saken først, og deretter blir det holdt pressekonferanse. Valla skal etter planen delta både på sekretariatsmøtet i LO og på sentralstyremøtet

Nettavisen og TV 2 Nyhetskanalen følger saken.

Her kan du se TV 2 Nyhetskanalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere