*Nettavisen* Nyheter.

- Valla mister troverdighet

Gerd-Liv Valla mister troverdighet dersom hun har trakassert en gravid arbeidstaker, mener lederen for Stortingets familiekomité.

11.01.07 12:31

STORTINGET (Nettavisen): - LO skal være en frontorganisasjon for arbeidstakeres rettigheter. Da blir det spesielt hvis den øverste sjefen har sagt det som står i VG. Da får hun et troverdighetsproblem, sier KrFs May-Helen Molvær Grimstad til Nettavisen.

Den tidligere lederen for LOs internasjonale avdeling, Ingunn Yssen, hevder hun ble trakassert ut av jobben sin av LO-leder Gerd-Liv Valla.

I oppsigelsesbrevet hevder det tidligere likestillingsombudet at Valla ble skuffet da hun fikk høre at Yssen var gravid.

«Det føltes derfor meget underlig når LO-lederen sa at hun var skuffet over at jeg var gravid. Etter at jeg kom tilbake etter mine åtte måneder i foreldrepermisjon påpekte hun at det ikke hørte med i planen at jeg skulle få et barn», skriver Yssen i oppsigelsen ifølge VG.

- Hvis det stemmer, er det i så fall veldig oppsiktsvekkende, sier May-Helen Molvær Grimstad.

- Fagbevegelsen er jo den organisasjonen som skal stå for at arbeidsgiverne skal tilpasse seg familielivet, og ikke omvendt. LO bør presse i motsatt retning av det vi får inntrykk av at de gjør her, fortsetter hun.

- Utrolig
Venstres nestleder Trine Skei Grande mener saken høres «utrolig» ut.

- Jeg er bekymret over at LO verken er gode på ledelse, eller på det fagbevegelsen skal være gode på, sier hun til Nettavisen.

- Bør Gerd-Liv Valla be Yssen om unnskyldning?

- Det høres nesten for utrolig ut til å være sant, sier Grande.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.