RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vår nye hovedstad blir dermed Bergen

SKILLER LAG: Oslo Unge Høyre og Unge Høyres landsforbund (UHL) har etter en lengre prosess blitt enige om å skille lag. På bildet: avtroppende leder i UHL Paul Joakim Sandøy.
SKILLER LAG: Oslo Unge Høyre og Unge Høyres landsforbund (UHL) har etter en lengre prosess blitt enige om å skille lag. På bildet: avtroppende leder i UHL Paul Joakim Sandøy. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oslo Unge Høyre melder seg ut - Unge Høyres Landsforbund får dermed Bergen som «hovedstad».

Oslo Unge Høyre og Unge Høyres landsforbund (UHL) har etter en lengre prosess blitt enige om å skille lag. Delingen vil formelt sett tre i kraft etter landsmøtet i juni, men allerede nå er man praktisk sett to forskjellige organisasjoner. Det skriver Unge Høyre i en pressemelding natt til tirsdag.

- Dette er til det beste for medlemmene i Oslo Unge Høyre. Vi ønsker å være uavhengig av UHL både politisk og organisatorisk. Det er ikke naturlig for oss å være med i en organisasjon der vi risikerer å bli dratt ned av andre fylkers useriøse forslag, sier Jenny Clemet von Tetzschner, fylkesleder i OUH og viser til Vestlandets forslag om å kutte støtten til folkehøgskolene.

- Vi har i lengre tid hatt et variert forhold, situasjonen ble kraftig forverret etter at vi ble tvunget til å ha separate kontorlokaler, sier Paul Joakim Sandøy, leder i Unge Høyre

- UHL tror dette er en god løsning på en langvarig utfordring. Jeg håper at vi kan ha godt samarbeid og ønsker Oslo Unge Høyre lykke til med det videre organisasjonsarbeidet, fortsetter Sandøy.

Tar med seg navnet

Uenigheten har vært om hvorvidt Oslo Unge Høyre kan ta med seg «Unge Høyre-navnet». Her har man nå blitt enige om en løsning der foreningen årlig betaler en avgift til landsforbundet for leie av navnet.

- Det har vært naturlig for oss å kreve Unge Høyre-navnet siden det tross alt var vi som startet opp foreningen i 1919, mens UHL ble stiftet i 1922, sier Clemet von Tetzschner

- Vi har ikke ønsket at separate grupper skal kunne få kalle seg for Unge Høyre, men etter lengre forhandlinger og en klausul der vi kan trekke tilbake navnet dersom reglene brytes har gjort det mulig å gi dispensasjon til Oslo Unge Høyre mot en mindre avgift, forteller Sandøy.

De praktiske konsekvensene vil i all hovedsak knytte seg til de største kampanjene og arrangementene som for eksempel sommerleiren der OUH ikke vil delta, men i stedet vil arrangere sin egen sommerleir på leirplassen ved siden av UHL. Vil man delta på sommerleiren til UHL må man nå melde seg inn i et annet fylke.

- Det er viktig for Oslo Unge Høyre å ha sommerleir. Vi har et ønske om å samarbeide nært med UHL, og derfor var det naturlig å leie leirplassen ved siden av dem, sier Clemet von Tetzschner.

- Vi vil vurdere situasjonen fortløpende, foreløpig ligger det ikke an til at vi starter opp konkurrerende virksomhet i hovedstaden. Vår nye hovedstad blir dermed Bergen, avslutter Sandøy som i sentralstyret representerer Hordaland.

Nettavisen minner om at det er 1. april og det er derfor uvisst om Unge Høyres oppsiktsvekkende utspill er en aprilsnarr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere