*Nettavisen* Nyheter.

- Vart du skræmt, Hill-Marta?

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Høyre+FrP = sant. Er Arbeiderpartiet skræmt? Skikkelig skræmt?

01.10.06 19:45

Høyreleder Erna Solberg signaliserte søndag at hun er interessert i et tettere samarbeid med Fremskrittspartiet.

- Jobben framover blir å gi uttrykk for at vi ønsker og trenger et samarbeid som også inkluderer Frp, sier Solberg i et intervju med Dagbladet.

Om dagens meningsmålinger skulle holdt stikk for valget i 2009 ville en borgerlig samling bestående av Høyre, Frp, Krf og Venstre stukket av med et flertall av stortingsmandatene.

Værer regjering
Den borgerlige koalisjonseieren i Sverige har gitt norsk høyreside blod på tann, og Høyre åpner nå for første gang for et regjeringssamarbeid med Frp.

- Det går godt an å forstå at høyresiden i Norge har latt seg inspirere av det som har skjedd i Sverige, men den store og vesentlige forskjellen på borgerlig side er at det i Norge ikke er Høyre som er størst, men et parti til høyre for Høyre. Dette vil nødvendigvis forme en slik regjerings politikk, sier Arbeiderpartiets nestleder Hill-Marta Solberg til Nettavisen.

Krf-joker
Hun trekker også frem Kristelig Folkeparti og Venstres nøkkelroller ved en eventuell regjeringsallianse på borgerlig side i Norge.

- Før man kan snakke om en slik allianse må man vite hvordan Venstre og Krf ville stilt seg til en konstellasjon der Frp inngår, sier hun.

- Vart du skræmt?
- Hvis en samlet borgelig side inkluderer Krf og Venstre vil det være en tung allianse slik det ser ut i opinionen for tiden, men vi vet foreløpig ikke hvordan Krf vil stille seg til et slikt samarbeid. Om Frp og Høyre kommer hver for seg eller samlet vil vi være beredt til å møte dem.

- Vart du skikkelig skræmt?
- Det ville være feil å si at vi blir skremt av at Høyre og Fremskrittspartiet vil snakke bedre sammen enn de har gjort hittil. Hva som blir realiteten får vi se når det nærmer seg valg, sier Solberg.

Inviterer Høybråten
Hun inviterer samtidig Krf til et mer forpliktende samarbeid med den rødgrønne siden.

- Vi er veldig åpne for et samarbeid med Kristelig Folkeparti, og har mange ganger gitt uttrykk for dette. I forhold til å prioritere fellesskap og velferd er det stort sammenfall mellom politikken på den rødgrønne siden og i Krf.

- Har dere en dialog med Krf om et eventuelt regjeringssamarbeid?
- I dag jobber vi sammen på enkeltsaker der det er naturlig. Det er foreløpig alt for tidlig å si noe om et eventuelt regjeringssamarbeid ved neste valg. Vi har ikke tatt stilling til et direkte regjeringssamarbeid, og Krf har heller ikke ytret ønske om det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag