*Nettavisen* Nyheter.

- Velgerne ønsker ikke politikken deres

SLÅR TILBAKE: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), mener KrFU og Unge Venstre ikke kan kreve så mye i budsjettforhandlingene. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

FpU hardt ut mot budsjettkravene fra KrFU og Unge Venstre.

23.10.14 07:18

Tirsdag la Unge Venstre og KrFU fram sine krav til forhandlingene om statsbudsjettet, totalt 15 krav til regjeringen, gjennom Nettavisen.

Men de beinharde kravene får lederen av Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon, FpU, til å slå hardt tilbake.

- KrFU og Unge Venstre glemmer at det er en marginal del av befolkningen som har stemt på dem og at folk har gjennom valg bedt om at vi skal endre norges politikk, sier FpU-leder Atle Simonsen til Nettavisen.

Les også: 15 beinharde krav til Erna og Siv

- De er de minste
Simonsen mener de to partiene rett og slett overvurderer sin egen makt.

- De oppfører seg som om de er landets to største partier, når de egentlig er de minste og representerer den politikken velgerne ikke ønske, sier han, og legger til:

Klikk på bildet for å forstørre.

FEM KRAV: KrFU-leder Emil André Erstad la tirsdag fram fem krav til budsjettforhandlingene gjennom Nettavisen. Foto: KrFU

- Vi kan ikke ha det slik at fem prosent av velgerne skal sitte å diktere hele landets politikk. Det er udemokratisk og sørger for at velgerne mister troen på det politiske systemet, sier Simonsen.

Les også: - KrF fører ikke til frelse, men fortapelse

- Bør være fornøyd
Han påpeker at partiene fikk tilbud om å sitte i regjering.

- Det ville de ikke. De ville sitte i opposisjon, og da kan man ikke komme å kreve det ene og det andre, sier han.

Simonsen mener de bør være fornøyd med det de fikk til gjennom samarbeidsavtalen.

- De inngikk en samarbeidsavtale med regjeringen hvor de fikk nullet ut mye av den politikken regjeringen ønsket, og bør være fornøyd med det. Venstre fikk klimapolitikken sin gjennom og stoppet Lofoten/Vesterålen, som fører til masseoppsigelser i oljesektoren, og KrF har fått et totalt veto på endringer i alkoholpolitikken, sier FpU-lederen.

- Framfor å sutre
Han sier samtidig at KrF og Venstre «kan komme med ønsker».

- Vi er villige til å stemme for et budsejtt som gir Venstre og KrF seire, men de må ikke glemme hvem de er og hvor små de er. Kom heller med gode ideer til forslag vi kan bli enige om, som vil gjøre Norge bedre framfor å sutre på alt av små endringer regjeringen ønsker å gjøre, sier Simonsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.