RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Venstre og KrF kan glemme å hente hjem asylbarn

Frps Jan Arild Ellingsen mener det vil være som å korsfeste Anundsens politiske ståsted om han blir tvunget til å hente asylbarna tilbake.
Frps Jan Arild Ellingsen mener det vil være som å korsfeste Anundsens politiske ståsted om han blir tvunget til å hente asylbarna tilbake. Foto: Børge Sandnes (Frp Media)
Sist oppdatert:
- Det vil være som å kjøre en kniv i ryggen på oss, sier Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen.

– Vi har en justisminister som har stått skolerett for kontrollkomiteen. Hvis de nå skal tvinge ham til å ta asylbarna tilbake, så er det ensbetydende med å korsfeste hans politiske ståsted, sier Ellingsen til Bergens Tidende.

Ellingsen snakker ifølge avisen på vegne av mange partifeller. Samtlige 29 Frp-representanter på Stortinget har blitt spurt om hva de synes om en slik løsning på konflikten med regjeringens støttepartier Venstre og KrF.

Tilbakemeldingen fra dem er svært negativ, skriver avisen, og viser til at mange av dem er provosert over KrFs og Venstres kritikk av justisminister Anders Anundsen i denne saken.

Les også: KrF sitter med nøkkelen for Anundsen
Les også: - Hent barna tilbake til Norge!

Tirsdag virket imidlertid saken mindre konfliktfylt etter signaler fra Venstres og KrFs representanter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget om å helle i en retning av å finne en løsning med regjeringen.

De to partienes representanter sa til NTB at de ikke har tatt endelig stilling til å støtte et forslag fra Sosialistisk Venstreparti om å hente tilbake utsendte asylbarn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere