RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi betaler regningene våre

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): - Vi har ingen tradisjon for å bruke penger som vi ikke har, sa generalinspektøren i hæren da han forklarte seg for Stortinget i dag.

Generalinspektør Lars J. Sølvberg understreket at hæren har tradisjon for å betale sine regninger da han ga sin forklaring om overskridelsene for Stortinget.

- Vi har ingen tradisjon for å bruke penger som vi ikke har i hæren. Endringene i hæren har vært radikale. 10.000 medarbeidere i hæren har fått sin plassering endret, samtidig som vi har hatt store leveranser til for eksempel Balkan, Midtøsten og Sentral-Asia i 2004, sa Sølvberg under høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Han understreket at de nye styringssystemene som Forsvaret har innført, ikke avspeiler de nye utfordringene som Forsvaret har fått de nye årene. Samtidig var han svært klar på at hæren ikke har gjort en god nok jobb.

- Flere 100 millioner kroner i mer forbruk er overhodet ikke akseptabelt. Vi har ikke hatt noen tradisjon for å drive vår butikk på den måten. Vi har hatt system i våre saker, sa Sølvberg, som mente at endringene i Forsvaret de siste årene har ført til at det ikke lenger er samsvar mellom myndighet og ansvar.

- Som generalinspektør føler jeg at myndighet og ansvar ikke henger sammen, sa Sølvberg.

Ingen av kommisjonens medlemmer spurte Sølvberg om hvordan han ser på det at han er en av to i Forsvaret som over telefon ble bedt om å gå da det overraskende på 950 millioner kroner overforbruket for 2004 ble klart i januar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere