RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi blir diskriminert

Foto: Anita L. Hanken/Lokalavisen Groruddalen
Lederen for Pensjonistpartiet er frustrert over lite oppmerksomhet for småpartiene i valgkampen.

Partiet luftet nylig sin frustrasjon over manglende medieoppmerksomhet for småpartiene på bloggen de skriver for Nettavisen.

"De største partiene får lov til å snakke uopphørlig om seg selv og sine fortreffeligheter. De tillates å skryte hemningsløst av bragdene sine. De får snakke vondt om andre! I alle kanaler på TV, i beste sendetid, i alle aviser på forsidene, midtsidene og mellom alle disse sidene. Få protesterer mot denne formen for valgkamp", skriver Anna Steen fra Pensjonistpartiet Rogaland på bloggen, og fortsetter:

"De fleste små partier har et idealistisk budskap og program. Må ikke dette bli hørt, må ikke tilhengerne få lov til å høre røsten, slik at de kan kjenne igjen sine egne?

Da kreves det at også små partier blir hørt. At deres meninger blir å finne i media og at deres kandidater får stå fram i media, formidle sine budskap og ta del i valgkampen. Det kreves at de små partiene får bruke sitt navn, og ikke må hete "andre parti".

- Ubegrenset spalteplass til større partier
Leder for Pensjonistpartiet Einar Lonstad støtter det partikollegaen skriver. Han mener partiet er bevisste på hvordan de skal selge seg selv og sine saker inn til mediene, men at de større partiene får ubegrenset spalteplass som de selv kunne trengt.

- Spesielt om det er en sak der andre større partier og har meninger. Da får vi bare beskjed om å prøve igjen senere, sier Lonstad om forsøk på å for eksempel få inn leserinnlegg. Han forteller at partiet i utgangspunktet tar kontakt med enkeltpersoner i mediene de kjenner til for å få sine meninger frem. og meningene er mange.

Les noen av de andre småpartienes blogger her:

- Demokratene
- De Kristne
- Pensjonispartiet
- Det Liberale Folkepartiet

Best med lokalavisene
Lonstad er mer positivt innstilt til lokalavisene, som han mener ikke har like høy terskel for å trykke innlegg han har skrevet.

- Dette gjelder spesielt i Akers Avis Groruddalen, der jeg har bodd siden 1971. Der får jeg inn innleggene mine lett. Vi prøver å fronte dette, at man skal bruke lokalavisene sine, sier Lonstad.

Ikke bare for pensjonister
Selv om pensjonister er den primære målgruppen for partiet, dreier ikke alle deres kampsaker seg om denne gruppens rettigheter.

- Boligsituasjonen for unge i dag må det gjøres noe med. Vi ønsker å sette opp sparegrensen på BSU-kontoer til 300.000 kroner. I tillegg vil vi og fjerne hele kravet til egenkapital. Det skal ikke være slik at unge på boligmarkedet i dag må være avhengige av sine foreldre, sier Lonstad, som og skyter raskt inn at eldreomsorgen så klart må bli bedre.

En av de andre
Pensjonistpartiet har som flere andre ennå ikke klart å bli store nok til å komme seg ut av betegnelsen Andre partier på meningsmålingene. Lonstad er lite positiv til betegnelsen.

- Dette er tydeligvis en pott man ønsker å ha på meningsmålingene. Jeg synes det er litt negativt at de ikke kan utvide dette. Men vi blir jo diskriminert uansett, sier lederen for Pensjonistpartiet.

Populære i Mandal
Partiet henger allikevel ikke på latsiden selv om de mener mediene ikke hjelper til i valgkampen. Nylig overrasket Pensjonistpartiet seg selv med 16 prosent oppslutning i Mandal.

- Jeg har ikke noe klart svar på hvorfor det går så bra der. Våre folk i Vest-Agder er jo aktive, og vi har folk ute der hver dag, forteller Lonstad, som bemerker at stands og løpesedler er strategien som vanlig. Nå er det kortsiktige målet å gjøre det bedre enn ved siste valg.

- Dette handler jo og om partiets økonomi. Vi får 80 kr for hver stemme vi får i valget, og disse pengene bidrar til å bygge opp partiet videre. Men det langsiktige målet frem til neste stortingsvalg vil bli å komme over 1 prosent oppslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere