RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi blir sviktet

VIKTIG KAMP: - Vi står overfor vår tids viktigste og mest avgjørende verdikamp, sier iranske Mazyar Keshvari til iOslo.no.
VIKTIG KAMP: - Vi står overfor vår tids viktigste og mest avgjørende verdikamp, sier iranske Mazyar Keshvari til iOslo.no. Foto: Gry Veiby
Frp-politiker Mazyar Keshvari mener norske politikere svikter innvandrere.

Innvandrerpolitikeren og bystyrekandidat for Oslo Frp, Mazyar Keshvari (26), mener debatten om omskjæring av jentebarn viser hvor lite sikkerhet og vern innvandrerungdom har i Norge.

- Uten rettsvern
Han har sett seg grundig lei på det han mener er norske politikeres symbolsnakk når det kommer til innvandrere.

- Jeg føler at vi innvandrerungdom på mange måter er uten noen reel rettsvern og beskyttelse i Norge, sier Keshvari til Nettavisen.

Han mener at særlig debatten om omskjæring av jentebarn har vist innvandreres manglende rettssikkerhet.

- Når etniske nordmenn blir utsatt for overgrep, snakker vi om det som et overgrep og en kriminell handling. Når innvandrere blir utsatt for overgrep, forklares det med våre foreldres kultur, normer og tradisjoner fra hjemlandet, sier han og fortsetter:

- Det er diskriminerende og unødvendig.

- Handlingslammet
Fredag lanserte regjeringen en rekke strakstiltak for å hindre kjønnslemlestelse. Storberget, Bekkemellem og Brustads plan innebærer blant annet passnekt og døgnåpen informasjonstelefon. I tillegg skal det opprettes en egen informasjonsstand på Gardermoen med somaliske ressurspersoner.

Keshvari har liten tro på forslagene.

- Regjeringen er handlingslammet. Alle disse tiltakene er mer av det samme som ikke har gitt noen resultater de siste 10-15 årene, det har bare blitt verre. Nå må det lovendringer og obligatoriske underlivskontroller til for å ivareta unge mennesker rettigheter, sikkerhet og verdighet, sier han og legger til at Frp vil ha obligatorisk underlivssjekk av jenter.

Han mener det må obligatoriske underlivskontroller til.

- Jeg finner det direkte forkastelig at norske politikere finner seg så inderlig godt med den urett som ikke rammer deres egne døtre, mødre, barn og barnebarn, legger han til.

Splittet syn
Også SV-leder Kristin Halvorsen er for obligatorisk underlivssjekk av jenter.

- Jeg er helt klart for en obligatorisk helsesjekk av hele jentekroppen, sa Halvorsen på SVs oppsummerende pressekonferanse fredag.

- Det bør være en helt naturlig del av helsesjekken, slik det er med gutter. Vi må ta et oppgjør med oss selv når vi ikke sjekker hele kroppen, sa hun.

Også Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) har tatt til orde for underlivsundersøkelser. Samtidig har Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) sagt at hun ser problemene knyttet til en obligatorisk underlivssjekk.

Regjeringen har ennå ikke tatt stilling til obligatorisk underlivsundersøkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere