RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi burde gått nærmere inn i saken

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Høyre-leder Erna Solberg innrømmer at hun på et tidligere tidspunkt burde fått klarhet i relasjonene og rollene til partiets samferdselspolitiske talsmann Øyvind Halleraker.

Halleraker ble mandag friskmeldt etter to dagers sykmelding som følge av mistanke om hjerteflimmer. To dager tidligere skrev VG at Halleraker over flere år hadde mottatt skjulte honorarer fra bompengebransjen, penger som han ikke hadde rapportert til Stortinget, slik han er pliktig å gjøre.

Selv om Halleraker nå skal ta fatt på sin redegjørelse til Stortinget, sier Erna Solberg til VG at hun burde gått Halleraker nærmere etter i sømmene.

- I ettertid kan man si at vi burde gått nærmere inn i dette.Vårt arbeid bygger på tillit, og vi forutsetter at våre representanter selv tar opp forhold med mulige rollekonflikter, sier Høyre-lederen.

Redegjørelse
Bergensavisen skrev i slutten av mars at selskapet til Hallerakers kone hadde referert til Halleraker som selskapets rådgiver i et anbudstilbud for drift av Arnatunnelen AS i fjor. Solberg sier hun den gang trodde at det ikke var flere forhold rundt Halleraker.

Nå er det opp til Halleraker selv å gjenvinne tilliten gjennom sin varslede redegjørelse.

- Så får vi ta utgangspunkt i det. Vi skulle gjerne hatt det på bordet i dag, sier Solberg.

Ba han rydde opp
I forkant av helgens landsmøte mandag avviste Solberg avisoppslag om at hun ikke ryddet opp i denne saken internt da Bergensavisen skrev om at Hallerakers kone har næringsinteresser i seks bomselskaper. Kona skal også ha nevnt ektemannens posisjon som stortingsrepresentant for å vinne en anbudskonkurranse.

- Vi reagerte ut fra det vi visste da, og så ba vi Halleraker rydde opp. Det at han er stortingsrepresentant er ikke noe som kan brukes som konkurransefremmende i et privat anbud, sa Solberg.

Senere har VG avslørt at Halleraker er visepresident i den europeiske alliansen av bompengeselskaper og at han får en større årlig godtgjørelse. Dette ble ikke oppgitt i Stortingets register over de folkevalgtes verv og økonomiske interesser.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere