RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

- Vi er mest sexy

Sist oppdatert:
Siv Jensen åpnet Frps landsmøte med å slå fast at ingen partier er så sexy som hennes parti.

- Det er en favorittsport blant journalister å fokusere på bråk og skandaler i Frp. Vi ser fort at slike saker ikke legges på topp når det skjer andre politikere fra andre partier. Andre partier er ikke like sexy, men vi sutrer ikke, vi har lært oss å leve med det, sa Frp-formann Siv Jensen i sin tale til partiets landsmøte på Gardermoen fredag.

- Stygg andunge
Frp-formannen gikk så over til å sammenligne Frp med den stygge andungen.

- Fra et fulgeperspektiv ser det mer og mer ut som om vi er den brysomme andungen som svekker idyllen i svanedammen. Vi er som den stygge andungen som peker på skeivhetene, som avslører keiserens klær og de politiske korrekthetene, sa hun.

- Vi kan vente
Hun minnet igjen på at det er uaktuelt for Frp å støtte en regjering der partiet ikke er med.

- Vi vil ikke i regjering for syns skyld, men for å fornye Norge. Derfor kan vi også vente, sa hun til stor applaus fra salen.

- Vi har blikket rettet mot 2009. Et samlet parti er utålmodig, men langsiktig. Vi vil gjennomføre politikken vår, ikke sitte i regjering på andres nåde. Vi vil ikke kjøre svarte limousiner, men fornye Norge, sa Frp-formannen.

- Ennå ung
Hun minnet også om at også Ap en gang har vært et nytt parti.

- Det tok 41 år fra Ap ble stiftet til de kom i regjering første gang. Det ble en regjering som overlevde i snaue 30 uker. Men så satt de med flertall på Stortinget fra 1945 til 1961, sa Jensen.

Dette er det 35 landmøtet for Frp. Det betyr at partiet ennå har noen år å gå på før det blir 41 år.

Les også: - Kan godt regjere alene

- Kom i drilldress eller ballkjole
Hun angrep så Høyres nylig avgåtte nestleder Per-Kristian Foss som har sagt at han er skuffet over at Frp ikke har benyttet muligheten til å nærme seg de andre borgerlige partiene.

- La meg spørre Foss og andre, på hvilke områder har dere nærmet dere oss? Jeg har market meg at de har lagt ned en haug med veto mot Frps synspunkter og at vi ikke er pent nok kledd til å komme på Høyres fest. På nytt inviterer jeg dere, men til oss kan dere komme i både grilldress og ballkole.

Frps leder stod på talerstolen to dager etter at det ble kjent at Carl I. Hagen ikke stiller til gjenvalg på Stortinget i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere