RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Arbeiderpartiet)

- Vi er stolte av den norske modellen

Siv Jensen angriper de sentrale bærebjelkene i velferdssamfunnet når hun kritiserer den norske modellen, mener Ap.

- Vi er stolte av den norske modellen og måten vi sammen har bygd det norske samfunnet på, med små forskjeller og like muligheter, sier partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet i en kommentar til Siv Jensens tale på Fremskrittspartiets landsmøte fredag.

I den sa partilederen blant annet at «den norske modellen står i veien for det norske folket». Det faller ikke i god jord på rødgrønn side. Både Johansen og SV-leder Audun Lysbakken var raskt på pletten med kritiske kommentarer til talen.

- Hva i den norske modellen er det Frp vil ha vekk? Er det små lønnsforskjeller, retten til å organisere seg eller velferdsstaten som et sosialt sikkerhetsnett for alle? Siv sier Norge er et fantastisk land å bo i. Det er jo nettopp mye på grunn av den norske modellen, sier Lysbakken.

Frp-lederen er «som vanlig misfornøyd med det meste», fastslår Johansen.

- Og spesielt det som har sørget for at vi har Europas laveste ledighet - trygg økonomisk styring med et spleiselag hvor alle bidrar og gode offentlige fellesskoler og sykehus. Dette viser at hun står for en politikk som vil endre det norske velferdssamfunnet, sier partisekretæren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere