RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi fikk 57.058, Ap fikk 10,3 millioner

Trine Skei Grande
Trine Skei Grande Foto: Faksimile (YouTube)
Sist oppdatert:

Venstre ber om tilgivelse, men vil ikke fjerne den omstridte videoen.

- Etter vår mening er dette gjort på en måte med dyp respekt for salen, skriver Venstres stortingssgruppe i et brev til Stortingets presidentskap.

Saken gjelder et filmopptak i stortingssalen, som Nettavisen fortalte om tirsdag, der Venstre-leder Trine Skei Grande tigger om penger til valgkampen.

Se videoen lenger ned i saken.

Les også: Her tigger hun om penger fra stortingssalen
Les også: - Dette er innenfor

- Ikke søkt om tillatelse
Flere av medlemmene i presidentskapet reagerer på Venstres opptreden, deriblant Frps Øyvind Korsberg som torsdag vil ta saken opp i presidentskapet.

- Dette er stortingssalen, landets nasjonalforsamling, og den skal ikke brukes som et privat showroom, sa Korsberg til Nettavisen tirsdag.

Venstre søkte ikke om tillatelse på forhånd, og nå beklager de dette.

Les også: Frp: - Dette er ikke et showroom

- Ved en inkurie er det fra Venstres side ikke søkt om tillatelse til opptak, jfr. adgangsreglementet, punkt 5.2. Vi beklager det, står det i brevet.

I brevet gir de en forklaring på «stuntet», og viser til en oversikt fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, der det fremgår at Venstre ved forrige valg mottok 57.058 kroner i støtte fra privatpersoner, samtidig som «Arbeiderpartiet mottok 10.335.000 kroner kroner fra fagforeninger som LO og Fagforbundet»

- Vi er avhengig av økonomisk støtte til Venstres valgkamp, og som et teknologioptimistisk parti har vi tatt i bruk internettbaserte doneringsløsninger som vi markedsfører blant annet via Youtube, begrunnet Skei Grande overfor Nettavisen tirsdag.

Strenge opptaksregler
Det er strenge regler for filmopptak i stortingssalen, noe stortingsdirektør Ida Børresen påpekte overfor Nettavisen tidligere i uken.

- De folkevalgte må forholde seg til reglene for filming og fotografering i stortingssalen som alle andre, sa Børresen.

I Stortingets adgangsreglement punkt 5.2 står det følgende:

«Det presiseres at dersom noen ønsker å gjøre filmopptak eller fotografere i stortingssalen når det ikke avholdes møter der, skal det innhentes tillatelse på forhånd».

Se videoen her:

Lettere å få tilgivelse?
Hvorvidt Venstre har hatt ordtaket «det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse» i bakhodet, vites ikke, men først nå søker de om tillatelse.

- På vegne av Venstres stortingsgruppe søker vi i etterkant om tillatelse til dette filmopptaket, står det i brevet fra Venstres stortingsgruppe, som består av Trine Skei Grande og Borghild Tenden.

De ber samtidig om dispensasjon fra reglene, slik at videoen kan forbli publisert inntil de har fått svar fra presidenskapet.

- Vi trenger penger
I videoen sitter Skei Grande på plassen sin i stortingssalen.

- Nå har vi i fire år vært to her, jeg og Borghild. Men nå har vi planer om at vi skal bli veldig mange flere Venstre-folk. Og skal vi klare å komme gjennom den valgkampen, så må vi ha noe hjelp. Vi må ha hjelp fra frivillige, men vi trenger også hjelp til penger, sier Skei Grande, før hun fortsetter:

- Derfor spør jeg intenst om ikke du kan også kan bli med å være Venstre-venn. Det kan du bli ved å bare trykke på knappen på Venstre sine nettsider. Da gir du 100 kroner i måneden, og det kommer ikke du til å merke en gang. Men vi kommer til å merke det, sier hun.

For bare noen måneder siden fikk stortingets 2. visepresident Akthar Chaudhry refs fra presidenskapet for en video han hadde tatt opp i stortingssalen, der han fremmet sitt kandidatur som stortingskandidat.

I etterkant ble det sendt ut et skriv til alle stortingsrepresentantene, der det ble minnet om reglene.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere