RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har holdt kvotene

Sist oppdatert:
Røkke-dominerte Aker Seafoods er sterkt uenige i at de har fisket for mye.

- Aker Seafoods har holdt seg til kvotene, og bestrider både påstandene og kravet fra Norges Råfisklag, skriver Aker Seafoods i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag meldte avisen Fiskaren at Aker Seafoods skal ha fisket mer enn sine fastsatte kvoter.

LES MER: Røkke-selskap i millionkrangel

I en pressemelding slår fiskerrederiet tilbake mot påstandene.

- Aker Seafoods har ikke fisket over våre samlede årskvoter i 2006 på noe fartøy. Tvert imot hadde vi betydelige kvoter av sei og hyse samt litt torsk som sto ufisket per utgangen av 2006, sier konsernsjef Yngve Myhre i en kommentar.

De skriver videre i pressemeldingen at dette har de formidlet til journalist og redaktør i avisen Fiskaren, uten at avisen har lat særlig vekt på kommentarene.

- I den videre dekningen av saken i dagens media fokuseres det på at Aker Seafoods ikke har varslet børsen om millionkravet fra Norges Råfisklag, melder selskapet i pressemeldingen.

Dette kravet ser ikke selskapet som nødvendig.

- Vi er uenige i påstandene fra Råfisklaget og er i en ankeprosess med Fiskeridirektoratet, sier Myhre.

Det var utfordringer i 2006 med å få på plass alle struktureringer for Aker Seafoods’ flåte på grunn av strukturfrysen og formaliteter rundt dette. Etter dialog med myndighetene kom selskapet i mål med struktureringene på samtlige fartøy i løpet av våren og sommeren 2006. Dialogen og godkjennelsen av struktureringene var viktig for å unngå permitteringer på flåten og landanleggene i Aker Seafoods melder selskapet.

- Det har i ettertid vist seg at det er forskjeller på tidspunktene fra når vi fikk tillatelsene og når direktoratet har oppdatert sine oversikter over fisketillatelsene. Dette har vi formidlet flere ganger videre til Råfisklaget og direktoratet, avslutter konsernsjef Yngve Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere