RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ikke lurt velgerne

FORNØYD: Nestleder i Frp, Per Sandberg, mener de allerede har fått til mye i regjering, og avfeier kritikken fra opposisjonen.
FORNØYD: Nestleder i Frp, Per Sandberg, mener de allerede har fått til mye i regjering, og avfeier kritikken fra opposisjonen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Per Sandberg (Frp) slår kraftfullt tilbake mot Arbeiderpartiet og SV.

Etter ti måneder i regjering, har Fremskrittspartiet ikke klart å innfri flere av sine viktigste valgløfter.

Kritikken har ikke latt vente på seg, og Arbeiderpartiet og SV har de siste dagene gått til angrep på partiet.

- De må ha visst at mye av det de lovet ikke var gjennomførbart. Men de vant valget på mange helt ville valgløfter, og det synes jeg er uredelig, sa Aps Torgeir Micaelsen til Nettavisen torsdag.

Les hele saken: - Frp har lurt velgerne

- Ap blir den tapende part
Men nå slår Frps nestleder Per Sandberg tilbake.

- Det eneste fokuset Arbeiderpartiet har nå, er å lete etter områder der Fremskrittspartiet ikke har gjennomført sitt handlingsprogram. Men jeg tror på sikt at de vil være den tapende part, sier Sandberg til Nettavisen.

Sandberg påpeker at han kjenner opposisjonsrollen svært godt, og at han derfor er forundret over oppførselsen til Arbeiderpartiet.

- Det jeg er veldig bevisst på er å presentere egen politikk uansett om vi er i posisjon eller opposisjon. Så registrerer jeg at Ap kun er opptatt av posisjon og ikke snakker noe om egen politikk, sier han, og legger til:

- Det er litt overraskende at deres fremste politikere går i den fellen.

LURT VELGERNE: Torgeir Micaelsen (Ap) mener Frp har lurt velgerne, med sine løftebrudd.

- De er i en panikkstilling
Sandberg sier samtidig at han skjønner hvorfor Ap fokuserer på Frp.

- Jeg skjønner det veldig godt, for verktøyskrinet til Arbeiderpartiet er helt tomt. De har ingen ny politikk overhodet, hevder han.

Han mener partiet har satt seg helt på sidelinjen i norsk politikk.

- De er i en panikkstilling. De tapte valget fordi velgerne ikke ville ha mer av den politikken som eksisterer, og når Arbeiderpartiet ikke greier å finne ny politikk, har de bare en løsning, å fokusere på hva posisjonen gjør eller ikke har fullført ennå, sier Sandberg.

Micaelsen mener Frp har brutt en rekke valgløfter, på områder som skatt, innvandring og bompenger.

- Frp er i en egen særklasse. De lover svært mye, og svært dyre ting. Og nå må de stå til ansvar for det de faktisk lovet, sa han torsdag.

Les også: Frp åpner flere bomstasjoner enn de legger ned

- Vi undervurderer ikke velgerne
- Har dere lurt velgerne, Sandberg?

- Nei, jeg vil ikke undervurdere velgerne slik som de gjør. Velgerne er meget oppegående. De forstår at de har skiftet ut de rødgrønne med Frp og Høyre, og de er nok like utålmodige som meg. Men de vet at Frp med 16,3 prosent ikke kan diktere Stortinget, sier Frp-politikeren.

Fredag gikk også SV-leder Audun Lysbakken ut mot Frp. Han mente at en del Frp-ere er skuffet over hva partiet har fått til i regjering.

- Til nå har de vært for rikfolk flest, sa Lysbakken til Nettavisen.

Les hele saken: - Til nå har de vært partiet for rikfolk flest

Sandberg mener imidlertid at de har levert siden de tiltrådte.

- På ett år har vi på samtlige politikkområder tatt et skritt i retning av Fremskrittspartiets politikk. Men selvfølgelig er vi ikke i mål på noen som helst måte, sier han, og skyter inn:

- Foreløpig synes jeg Frp gjør seg veldig bra, i motsetning til SV da de satt i regjering.

Les også: - Ubaydullah er en feig leketerrorist
Les også: Siv fosser frem

- Har greid å flytte politikken
Frp-nestlederen sier han ikke vil skylde på at de fikk 16,3 prosent oppslutning i valget.

- Men til tross for at vi fikk det så har vi greid å flytte politikken i vår retning. Så hovedkursen i norsk politikk er endret i forhold til de rødgrønne. Det registrerer selvfølgelig Aps fremste politikere, og er nå i panikk over at denne kursendringen skal slå positivt ut hos velgerne, sier Sandberg.

Han påpeker dessuten at de «forhåpentligvis har tre år igjen» med regjeringsmakt i denne stortingsperioden.

- Jeg er umåtelig utålmodig jeg, men jeg kjenner det denne regjeringen jobber med, så de vil nok få mindre argumenter ettersom tiden går, sier han, og sparker ballen tilbake til Micaelsen og Lysbakken.

- En skal jo lytte til Micaelsen og Lysbakken. De har erfaring etter åtte år i regjering, og flyttet ikke på ett komma. Det sto jo helt stille, sier Sandberg.

FOR RIKFOLK: SV-leder Audun Lysbakken mener Frp til nå har vært partiet for rikfolk flest.


- Lysbakken er moroklumpen

Og Sandberg sier at han også kunne laget en liste over valgløfter de rødgrønne partiene ikke innfridde, selv om de hadde flertall sammen.

- Vi sitter i mindretall og er avhengig av to mindre partier i Stortinget. Så det er en vesentlig forskjell på det. Jeg er likevel trygg på det regnskapet vi skal levere til velgerne i 2017, sier Sandberg.

- Lysbakken mener dere til nå har vært et parti for rikfolk flest, hva tenker du om det?

- Lysbakken er en liten moroklump også. Han har sittet åtte år i flertallsregjering, og han kunne ha ribbet de rike og hjulpet de fattige, men det motsatte har skjedd. De rike er blitt rikere, og de fattige fattigere, sier han.

Lysbakken mener skattekuttene stort sett bare kommer de rikeste til gode, og gjør forskjellene større i Norge. Det er Sandberg er uenig i.

- Vi vil at skattelettelsene skal komme alle til gode, sier han.

- Hva med Krekar og bompenger?
- Dere lovde å kaste Mullah Krekar ut av landet, og å fjerne bompengestasjonene. Det er jo store løftebrudd?

- Krekar sitter i fengsel, så jeg er tilhenger av at folk skal sone straffen sin. Det må han få lov til, og så får vi se om vi finner en løsning på å få sendt ham til opprinnelseslandet eller et avtaleland, sier Sandberg, og fortsetter:

- Bompenger er en sterk symbolsak. Her må jeg dessverre bruke vår oppslutning. 83,7 prosent vil faktisk beholde og ha enda flere bompengestasjoner, en ytterligere skatt og avgift for folk. Dette er problematisk for Fremskrittspartiet, men vi jobber både i regjering og i Stortinget for å få en forståelse for at vi må ha en grense et sted, sier han.

Sandberg påpeker til slutt at det er velgerne som gir dem dommen.

- Vi er klar over at hvis vi ikke innfrir mer enn vi har levert det første året, så får vi utfordringer i kommunevalget og stortingsvalget, sier han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere