*Nettavisen* Nyheter.

- Vi kan bli landets største parti

Foto: (NA24)

Nestlederen i Pensjonistpartiet håper å bli valgt inn på Stortinget.

29.03.13 09:07

Pensjonistpartiet er et av småpartiene i Norge. Nå tror nestleder Harald Fagervold at partiet kan bli Norges største.

- Dersom halvparten av alle alderspensjonistene stemmer på oss så vil vi få 40 representanter på Stortinget. I tillegg så finnes det mange flere pensjonister så vi har klart potensial til å bli landets største parti, sier Fagervold til Nettavisen NA24.

Vil ha flere medlemmer
Men å få 40 representanter på Stortinget er ikke første prioritet for partiet. De brenner for pensjonistrelaterte saker og prioriterer barn og unge.

For å bli større ønsker partiet å få flere medlemmer.

- I utgangspunktet så er vårt mål nå å få valgt inn en person på tinget. I tillegg ønsker vi å få 5.000 medlemmer til for da får vi 400.000 kroner av staten, noe som gjør at vi kan få ansatt en person på full tid, sier Fagervold.

Partiet vil være fornøyde i første omgang dersom de får inn en kandidat på Stortinget.

Nestlederen har ingen tidligere erfaring i politikken. Det var først da han ble pensjonist at han ville satse på yrket.

- Jeg var helt grønn på dette området. Da jeg ble pensjonist var det nå eller aldri. Jeg har satt av fire år nå for å se hvordan det går. Før det var jeg lærer i 35 år og fagorganisert, og gjennom det har jeg vel fått en del erfaring knyttet til politiske prosesser. Det er ikke så stor forskjell på fagforeningslivet og politikken, forteller Fagervold.

Fagervold er kjent for sine spenstige ideer. Blant annet har han lagt fram et forslag for en skole i Rissa. Skolen er ikke lenger bare en skole med et kombinert ufo lignende bygg med parkeringsplass, svømmehall, skole og kulturhus.

Prøver å skille seg ut
Som nevnt er pensjonistrelaterte saker det partiet brenner for.

Hvor sentralisert er politikken hos dere?

- I Pensjonistpartiet er det et sentralt program, men politikken lokalt må tilpasses det som passer på hvert enkelt sted. Det vil dermed ikke være det samme som passer i en kommune på Vestlandet som her i Trøndelag, sier Fagervold.

For å skille seg ut i mengden fokuserer partiet på enkeltsaker, som for eksempel gratis ferger i Norge.

- På mange saker mener vi det samme som de andre, men vi vil skiller oss ut ved å fokusere på enkeltsaker. En av disse er at vi vil ha gratis ferger i Norge. Mange tenker at det kun er mellom små steder og lignende at det er mye ferjedrift, men bare se i Oslofjorden, der er det enormt mye ferjetrafikk og vi mener at den bør være gratis, Fagervold.

Pensjonistpartiet har innført en gylden regel om at det ikke er lov å snakke nedlatende om sine motstandere.

- Vi har vedtatt at det aldri skal være lov å snakke negativt om noen av motstanderne våre. Slik som man ser på TV-debatter, der politikerne refser hverandre og hverandres politikk er ikke noe som vi skal ha noe av, forteller Fagervold.

Dersom man snakker nedlatende om andre får man en form for gult kort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag