RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må lære av sosialistene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-formann Carl I. Hagen vil ha et tettere samarbeid med dagens regjeringspartier før neste valg. - Uaktuelt, svarer regjeringstoppene.

Det var under debatten om neste års statsbudsjett, den såkalte finansdebatten i Stortinget i dag, at Carl I. Hagen ba de andre ikke-sosialistiske partiene om et tettere samarbeid etter valget.

Dumt å krangle

Hagen viste i sitt innlegg i finansdebatten til at det vil være dumt å krangle på ikke-sosialistisk side så lenge sosialistene klarer å samarbeide.

- Når de som er på den rødgrønne siden eller sosialistsiden akter å fremstå som et stabilt, forutsigbart, langsiktig regjeringsalternativ, så vil det bare være dumt om vi på den ikke-sosialistiske siden bare snakker om det vi er uenige om fremfor å snakke om det vi er enige om, sa Hagen.

- Ikke aktuelt

Men Fremskrittspartiets ønske om å stå tettere sammen blir ikke akkurat omfavnet av regjeringspartiene.

- Vi må alltid ha muligheter til å samarbeide med andre partier. Hvis ikke har vi gitt fra oss alle forhandlingskort, og regjeringssamarbeid er ikke aktuelt, sier Høyre-leder Erna Solberg til TV 2 Nyhetene.

Heller ikke statsministeren ønsker seg noe tettere samarbeid.

- Vi må ikke innbille folk at vi kan sitte sammen i regjering og føre en felles politikk fra time til time, sier Bondevik.

- Hva skal til for du skal kunne ha et tettere samarbeid med Hagen?

- Jeg ser ikke behov for å endre på noe, sier Bondevik til TV 2.

Ingen reprise på 2001

Svarere i dag fra regjeringspartiene er akkurat som forventet mener Frp-formannen, som håper det sosialistiske samarbeidet kan få regjeringspartiene på bedre tanker.

- Jeg har blitt ganske god til å vende det andre kinnet til, sier Hagen.

En reprise av regjeringsdannelsen i 2001, hvor Frp er rent støtteparti ser Hagen ikke for seg.

- Nei det gjør jeg ikke, sier Hagen til TV 2 Nyhetene.

Frps ansvar

Selv om statsministeren avviser et tettere formelt samarbeid, håper han imidlertid Hagen kan bidra til en fortsatt ikke-sosialistisk regjering etter valget.

- Jeg håper jo ikke at Hagen stiller seg slik verken før eller etter valget at vi får en sosialistisk regjering, det er et ansvar som hviler på ham, sier Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere