*Nettavisen* Nyheter.

- Vi savner Olaf

Venstres Olaf Thommessen er for syk til å delta på partiets landsmøte, men vil tilbake for fullt og foreslås gjenvalgt som nestleder.

- Olaf Thommessen er sykmeldt fra all politisk aktivitet fram til høsten, sier informasjonsrådgiver Jan-Christian Kolstø i Venstre til TV 2 Nettavisen.

Thommessen ble rammet av hjerneblødning under en joggetur i Nordmarka 19. september i fjor. Han har ikke pådratt seg varige mén etter hjerneblødningen, men han er fortsatt for dårlig til å delta aktivt i politikken.

Vil tilbake
Samtidig er det er ingen tvil om at han tar sikte på å komme tilbake for fullt, siden valgkomiteen har innstilt ham til gjenvalg som nestleder.

- Han gleder seg veldig til å komme tilbake og han synes naturlig nok at det er trist at han ikke kan være tilstede på landsmøtet hvor han etter alle solemerker gjenvelges som nestleder, sier Jan-Christian Kolstø.

Rørt over interessen
Både Olaf Thommessen og Venstre er rørt over den store interessen som mange har vist for nestlederens helse etter at han ble syk.

- Venstre har jevnlig kontakt med ham, og vi gleder oss til at han kommer tilbake for fullt. Vi savner ham i det daglige politiske arbeidet og opplever stor interesse for Olaf og hans helse både fra medlemmer, privatpersoner og media. Det gjør inntrykk på både Olaf og oss, sier Kolstø.

Ingen lederkrangel
Venstre samles til landsmøte 28. - 30. april i Oslo. Det er første gang hele partiet samles etter valget da Venstre gikk fram 2 prosentpoeng til 5,9 prosent, og fikk inn hele ti representanter på Stortinget.

Etter det gode valget er det for første gang på mange år ingen diskusjoner om Venstre-leder Lars Sponheims posisjon i partiet. Valgkomiteen i Venstre har innstilt både Lars Sponheim, samt nestlederne Trine Skei Grande og Olaf Thommessen blir gjenvalgt.

Også stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim er foreslått gjenvalgt til sentralstyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.