*Nettavisen* Nyheter.

- Vi skal gi landet regjering

- Vi lovet en flertallsregjering og det er det vi nå skal gi landet, sa Jens Stoltenberg da han for første gang kommenterte det foreløpige valgresultatet.

12.09.05 23:53

FOLKETS HUS (TV 2 Nettavisen): Stoltenberg tok forbehold om resultatet og turte ikke erklære seg som statsminister sent mandag kveld. Først tirsdag er resultatet helt klart.

Han er likevel svært optimistisk:

- Ved dette valget satte vi oss to mål. Det ene var en sterk framgang for Ap. Det andre målet var en flertallsregjering. Det ene målet har vi nådd. Det andre er innen rekkevidde, sa Stoltenberg.

Jens Stoltenberg tar ikke hele æren av at det nå ligger an til en rødgrønn regjerning.

- Jeg vil takke Kristin og Åslaug for det fantastiske samarbeidet vi har hatt.

Stoltenberg sier i natt at det var riktig å gå til valg med en flertallsregjering. Stoltenberg er strålende fornøyd med at Ap ser ut til å få 60 mandater på Stortinget.

- Partiet har den største framgangen for alle partier og blir det største partiet på Stortinget. Vi har fått en fantastisk tillit i valget, påpeker Ap-lederen.

Han mener Aps satsing på arbeid, skole og trygg alderdom har vært en suksess og grunnen til at partiet er gjenreist etter forrige stortingsvalg. Årsaken er at partiet har stått samlet i valgkampen.

Partifellene på valgvaken ropte taktfast Jens, Jens, Jens og jublet. Og ettersom natten skrider fram føler de seg mer og mer sikre på at Stoltenberg blir ny statsminister.

Stoltenberg skal nå videre for å delta på partilederrunden på Stortinget.

Hvorfor gjorde Ap et knallvalg?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.